Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienība piedalās mazpulku vērtēšanā

Jau vairākus gadus Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) piedalās Zemkopības ministrijas (ZM) nominācijas “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” vērtēšanas komisijā. Šogad minētajā nominācijā tika pieteikti četri dalībnieki:

  • Agnese Smiļģe no Lutriņu mazpulka;
  • Kristofers Kairišs no Cielaviņas mazpulka;
  • Laima Grišule no Nautrēnu mazpulka;
  • Viktors Drozdovs no Nautrēnu mazpulka.

Agnese Smiļģe no Lutriņu mazpulka jau piekto gadu nodarbojas ar tīršķirnes trušu audzēšanu. Ir piedalījusies daudzās izstādes gan tepat Latvijā, gan arī ārzemēs. Trušu audzēšana prasa daudz rūpes – barot, dzirdīt, sekot līdzi veselībai, kā arī fiksēt dažādus ķermeņa parametrus. Neskatoties uz to, mazpulcēnam ir izdevies piedalīties citos mazpulka pasākumos.

Kristofers Kairišs no Cielaviņas mazpulka ir realizējis vairākus individuālos projektus – “Manas 100 tautas dziesmas” un “Rēzekne” –, kā arī ar citiem labiekārtojuši skolas teritoriju un pagasta centru. Tika sastādītas samteņu vagas par godu Latvijas simtgadei, kur stādījums veido uzrakstu LV100.

Laima Grišule no Nautrēnu mazpulka šogad un pagājušo gadu nodarbojas ar individuālo projektu “Ārstniecības augi manā piemājas dārzā”. Ir izveidots speciāls nodalīts dārzs, kur tiek audzētas kliņģerītes, piparmētras, kumelītes un ļoti daudzi citi ārstniecības augi. Mazpulcēna mājā ir atvēlēta visa viesistaba, lai ierīkotu zālīšanu kaltēšanu. Šajā karstajā vasarā ir ziedots mazs piepūšamais baseins, kurā tiek audzēti augi, lai vieglāk varētu kontrolēt mitrumu. Tiek plānots veidot tējas maisījumus, kā arī īpašus tējas iepakojumus adventes laikam, kur ir katrai dienai savs tējas maisiņš.

Viktors Drozdovs no Nautrēnu mazpulka ir nodarbojies ar sīpolu, gladiolu, gurķu, zemeņu audzēšanu. Viņš arī kļuvis ir par Nautrēna mazpulka priekšsēdētāju. Piedalījies arī vietējo pasākumu vadīšanā.

Nominācija “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” ir ZM ikgadējā konkursa “Sējējs 2018” viena no nominācijām. Saskaņā ar konkursa nolikumu šīs nominācijas uzvarētāju sagaida naudas balva, ministrijas goda raksts un konkursa balva “Sējējs”.

Jānis Upenieks,

LPS pārstāvis