Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ikšķiles novada iedzīvotāju vēstule Valsts prezidentam

LPS saņēmusi Ikšķiles novada iedzīvotāju vēstuli Valsts prezidentam, ko parakstījuši 1910 Ikšķiles novada iedzīvotāji (vēstuli sk. zemāk!).

Vēstulē Ikšķiles novada iedzīvotāji aicina Latvijas Valsts prezidentu Levita kungu nepieļaut VARAM sagatavotā administratīvi teritoriālās reformas (ATR) modeļa sasteigtu īstenošanu un rosināt konstruktīva dialoga veidošanu starp VARAM, iedzīvotāju kopienām, pašvaldībām un sabiedriskām organizācijām, lai rūpīgi izvērtētu ATR alternatīvus variantus, rodot Latvijas Republikai atbilstošāko risinājumu, kas nodrošinātu valsts ilgtspējīgu un sabalansētu ekonomisko attīstību, demogrāfisko līdzsvaru, labklājības pieaugumu, reemigrāciju, kā arī stiprinātu iedzīvotāju valstsgribu un piederības izjūtu Latvijai.

 

Šogad Ikšķiles novada iedzīvotāji aktīvi iesaistījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītās administratīvi teritoriālās reformas analīzē un apspriešanā. Pavasarī novadā notika iedzīvotāju tautas aptauja, kas viennozīmīgi izteica Ikšķiles novada iedzīvotāju viedokli par Ikšķiles novada kā Pierīgas novada statusu administratīvi teritoriālās reformas kontekstā. Redzēdami, ka reformas virzītāji neievēro Eiropas vietējo pašvaldību hartas 5. pantu un Latvijas Republikas Satversmi, neieklausās iedzīvotāju un to vēlēto pārstāvju viedoklī, 28. augustā tautas sapulcē ikšķilieši pieņēma lēmumu par atklātu vēstuli Valsts prezidentam administratīvi teritoriālās reformas jautājumā, ko laikā līdz 15. septembrim parakstīja 1908 cilvēki.

Vēstule ir nodota Valsts prezidenta kancelejā 18. septembrī, atbilde gaidāma divu nedēļu laikā.

Tāpat, akcentējot Valsts prezidenta kā vidutāja lomu viedokļu dažādības gadījumos starp lēmējvaru un iedzīvotājiem, Ikšķiles novada iedzīvotāju pārstāvji vēlas tikties klātienē ar Levita kungu, lai argumentētu vestulē izklāstīto viedokli ATR jautājumā. Lūgums tikties ir ietverts vēstulē.

Kārlis Šenhofs,

Ikšķiles novada iedzīvotāju pārstāvis

Ikšķiles novada iedzīvotāju vēstule Valsts prezidentam