Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kirgizstānas valsts pārvaldes un pašvaldību pārstāvju mācību vizīte Latvijā

Šonedēļ projektā “Pašvaldību un valdības sadarbības veicināšana un publiskās pārvaldības uzlabošana Kirgizstānā” Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) uzņem Kirgizstānas pašvaldību un valsts pārvaldes pārstāvjus mācību vizītē Latvijā.

Vizītes sākumā delegācijas pārstāvji tiekas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktori Rudīti Veseri, lai iepazītos ar Latvijas vides likumdošanas un politisko dokumentu plānošanu un izstrādi, atkritumu apsaimniekošanu, ekonomisko instrumentu izmantošanu vides politikā un aprites ekonomikas politikas izstrādi. Delegācija arī apmeklēs SIA “Getliņi EKO”, lai klātienē apskatītu mūsdienīgu, efektīvu un drošu atkritumu apstrādes piemēru. 1. oktobrī delegācija tiksies ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski un LPS ģenerālsekretāri Mudīti Priedi un iepazīsies ar Latvijas valdības un pašvaldību sistēmu un tās attīstību, ar LPS darbības principiem, sarunām ar valdību, interešu pārstāvēšanas veidiem Eiropas un visas pasaules līmenī un šībrīža situāciju ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR). Savukārt LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis delegācijas pārstāvjiem skaidros ATR ietekmi uz valsts un pašvaldību pārvaldības uzlabošanu, tai skaitā administratīvo teritoriju paplašināšanas ietekmi uz ekonomisko attīstību. Delegācijai plānota tikšanās gan ar Finanšu ministrijas, gan Saeimas pārstāvjiem. Mācību vizītes gaitā delegācija apmeklēs vairākas Vidzemes pašvaldības, kur iepazīsies ar pašvaldības uzņēmuma “ZAAO” darbības principiem. Delegācija tiksies ar Hardiju Ventu, Pārgaujas novada pašvaldības priekšsēdētāju, Vidzemes plānošanas reģiona priekšsēdētāju un Amatas novada domes priekšsēdētāju Elitu Eglīti.

Projekta mērķis, kurā notiek mācību vizīte, ir veicināt labu pārvaldību Kirgizstānā, ceļot publiskās pārvaldes institucionālo kapacitāti. Tas dos iespēju turpināt līdzšinējo sadarbību ar Kirgizstānas partneriem, kā arī starp abu valstu pašvaldībām, nododot savu pieredzi un zināšanas, kas gūtas Latvijas attīstības un reformu procesā.

Kirgizstānas valsts pārvaldes un pašvaldību pārstāvju mācību vizīte Latvijā notiek projektā “Pašvaldību un valdības sadarbības veicināšana un publiskās pārvaldības uzlabošana Kirgizstānā”, kas saņēmis Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu. Projekts tiek īstenots par valsts budžeta programmas “Attīstības sadarbības projekti un starptautiskā palīdzība” līdzekļiem.

 

Plašāka informācija:

Elita Kresse

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece ārējo sakaru jautājumos

Tālrunis: +371 29123301

E-pasts: elita.kresse@lps.lv