Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Šīgada pašvaldības budžeta projektam jābūt iesniegtam izskatīšanai domē līdz 28. janvārim

Ņemot vērā, ka publiskajā telpā izskanējusi neprecīza informācija par pašvaldību budžetu pieņemšanas termiņiem, LPS uzsver, ka likuma “Par pašvaldību budžetiem” 15. panta pirmā daļa nosaka: pašvaldības domes priekšsēdētājam gadskārtējais pašvaldības budžets jāizstrādā un jāiesniedz apstiprināšanai domē ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc gadskārtējā valsts budžeta likuma izsludināšanas. Savukārt pašvaldības budžeta apstiprināšanai domē nav noteikts termiņš.

Valsts budžets 2020. gadam tika izsludināts 2019. gada 28. novembrī, līdz ar to 2020. gada 28. janvāris ir pēdējā diena, kad domes priekšsēdētājam domē jāiesniedz budžeta projekts. Pēc tam pašvaldības deputāti var turpināt darbu pie budžeta projekta un noteikt tā pieņemšanas datumu.

Plašāka informācija par pašvaldības budžeta pieņemšanas termiņu atbilstoši likumam “Par pašvaldību budžetu” pieejama šeit.

Plašāka informācija par pašvaldības budžeta izpildes organizāciju un vadību atbilstoši “Likumam par budžetu un finanšu vadību” pieejama šeit.

 

Informāciju sagatavojusi:

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Mobilais tālrunis: +371 26519920

Liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba