Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kaminskis parakstījis sadarbības memorandu par energoefektivtātes veicināšanu Latvijā

Lai sekmētu efektīvas un atklātas sadarbības veidošanu, 4. martā Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un 34 valsts pārvaldes iestādes, nevalstiskās organizācijas, tai skaitā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), un valsts kapitālsabiedrības parakstīja sadarbības memorandu, kurā apņēmās kopīgi nodrošināt informācijas pieejamību par ēku (dzīvojamo, publisko un ražošanas) atjaunošanas, pārbūves un energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām.

Turpinot dalību kustībā “Dzīvo siltāk”, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis parakstīja sadarbības memorandu. Puses apņēmušās dzīvokļu īpašniekiem, uzņēmējiem un ēku pārvaldniekiem nodrošināt informācijas pieejamību par finansējuma avotiem, tai skaitā Eiropas Savienības līdzfinansējumu, energoefektivitātes projektu īstenošanas iespējām, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas jautājumos; informēt par ēku atjaunošanas un pārbūves ieguvumiem, par labbūtības (mikroklimats, akustika, ventilācija u.c.) nozīmi ēkās, ilgtspējību ēku būvniecībā un uzturēšanā, inovācijām, viedajiem risinājumiem un digitalizāciju būvniecībā un energoefektivitātē, kā arī veicināt to attīstību, kā arī informēt par iekārtām un atbalsta instrumentiem siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem, par vietējo energokopienu un atjaunojamo enerģijas resursu energokopienu attīstīšanas iespējām; izglītot būvniecības procesa dalībniekus par kvalitatīvas ēku atjaunošanas nosacījumiem, par prasībām būvizstrādājumiem un to iestrādes tehnoloģijām; kā arī veicināt privāto un publisko investīciju piesaisti energoefektivitātes paaugstināšanai gan dzīvojamās, gan publiskajās, gan ražošanas ēkās, kā arī energoefektivitāti veicinošas nodokļu politikas izstrādāšanu.

Vairāk informācijas par sadarbības memorandu, kustību “Dzīvo siltāk”, kā arī pasākuma prezentācijas pieejamas šeit: 

Informācijai

Pirms 10 gadiem Ekonomikas ministrija, nevalstisko organizāciju pārstāvji un finanšu sektora pārstāvji parakstīja pirmo sadarbības memorandu, kurā vienojās par kopīgu darbu mājokļu renovācijas veicināšanai, kā arī uzsāka kustību “Dzīvo siltāk”, apvienojot namu pārvaldnieku, būvmateriālu ražotāju, būvniecības uzņēmumu, finanšu sektora un valsts pārvaldes pārstāvjus kopīgu mērķu sasniegšanai.

Šo 10 gadu laikā kustība “Dzīvo siltāk” ir paplašinājusies, tā ne tikai sniedz informāciju par daudzdzīvokļu māju atjaunošanas praktiskajiem aspektiem un pieejamo valsts atbalstu, bet arī informē par risinājumiem uzņēmumu un valsts ēku energoefektivitātes uzlabošanai.

Kustības “Dzīvo siltāk” partneri šajos 10 gados informējusi un izglītojusi sabiedrību: organizēti vairāk nekā 400 dažādi informatīvi pasākumi, ik gadu nodrošināta dalība mājokļu, būvniecības, enerģijas un vides izstādēs, kā arī organizēts konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā”. Šajās aktivitātēs kopā piedalījušies vairāk nekā 46 000 dalībnieku, kas, izplatot informāciju tālāk, nodrošinājuši gandrīz 900 000 iedzīvotāju izglītošanos.

Informāciju sagatavojusi:

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Mobilais tālrunis: +371 26519920

Liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba