Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO: kā notiks attālinātās mācības pēc skolēnu brīvlaika

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska informē par noteikto divu nedēļu attālinātajām mācībām pēc skolēnu brīvlaika.

VIDEO var noskatīties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=JvO1FJdoZXw&feature=youtu.be.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) patlaban gatavo dažādus atbalsta materiālus un ieteikumus, lai izglītības iestādēs optimālāk varētu nodrošināt attālināto mācību darbu. Sagatavotie materiāli pakāpeniski tiks publicēti IZM mājaslapā, kā arī nosūtīti mācību iestādēm.

‘’Šī ir mūsu valstij un izglītības sistēmai unikāla situācija, kas prasa ievērot gan striktus drošības pasākumus, gan līdz šim neierasta mācību veida nodrošināšanu. Vienlaikus brīvlaiks dod iespējas labāk sagatavoties attālinātajām mācībām,’’ atbildot uz jautājumiem šodien notikušajā Latvijas Pašvaldību savienības tiešraidē skolu direktoriem un pašvaldību vadītājiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. IZM lūgusi skolām sagatavot informāciju par attālinātu mācību nodrošināšanas iespējām savā skolā, aptuveni puse skolu jau ir atbildējušas, un tās tiek apkopotas. Šī informācija nepieciešama, lai varētu sniegt labāku metodisko atbalstu skolām. 

Savukārt LPS priekšsēdis Gints Kaminskis akcentēja, ka valstī šobrīd ir ārkārtas situācija un mums kopīgi jābūt saprotošiem, rēķinoties ar nepieciešamību mainīt ikdienas paradumus un sekot līdzi aktuālajai informācijai.