Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vebinārs pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem

28. oktobrī tiešsaistē LPS organizēja vebināru pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem par pašvaldību informatīvajiem izdevumiem.

2. novembrī spēkā stājas grozījumi likumā “Par pašvaldībām”, kas attiecas uz pašvaldību informatīvajiem izdevumiem un to izdošanu turpmāk. Vebinārā LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča pastāstīja par šiem grozījumiem, to būtību, turpmāko rīcību, kā arī atbildēja uz klausītāju jautājumiem. Viņas prezentācija pieejama zemāk.

Izmaiņas likumā paredz, ka turpmāk pašvaldības informatīvais izdevums var tikt izdots vienu reizi mēnesī un tas ir bezmaksas. Pašvaldības informatīvajā izdevumā var publicēt tikai tāda veida informāciju, kas ir noteikta likuma 6. pantā – par pašvaldību funkciju izpildi.

Savukārt izmaiņas likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” nosaka, ka līdz 2020. gada 31. decembrim pašvaldībām informatīvie izdevumi ir jāizņem no Masu informācijas līdzekļu reģistra. Tāpat pašvaldība vai tās iestāde nedrīkst dibināt masu informācijas līdzekļus.

Videokonferences dalībnieki nolēma, ka drīzumā jāorganizē tikšanās arī ar Konkurences padomi par aktuālajiem jautājumiem saistībā ar pašvaldību informatīvajiem izdevumiem.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Aktualitātes saistībā ar pašvaldību informatīvo izdevumu izdošanu