Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas sociālo darbinieku sapulce

19. novembrī Latvijas Sociālo darbinieku biedrība organizēja sociālā darba speciālistu un sadarbības partneru kopīgu sapulci, lai aktualizētu sociālā darba būtību un nozīmīgumu, un aicināja tai pievienoties arī pašvaldību sociālo dienestu pārstāvjus – gan pie Saeimas nama un Labklājības ministrijas ēkas Rīgā, gan zibakciju veidā savās pilsētās un novados, gan atzīmējoties Facebook ar mirkļbirku #sociālaisdarbsvieno vai #sociālaisdarbsvienots. RīgaTV 24 sagatavoto speciālizlaidumu par sapulces norisi var noskatīties šeit.

Pēc sapulces labklājības ministrei Ramonai Petravičai un valsts sekretāram Ingum Allikam un Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam nosūtīta vēstule, ko parakstījušas Latvijas Sociālo darbinieku biedrība, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienība, Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācija, biedrības “Cerību spārni”, “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns””, “Nepaliec viens”, “Latvijas kustība par neatkarīgu dzīvi”, Resursu centrs cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem “Zelda” un “Centrs Marta”, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija, Latvijas Samariešu apvienība, Sociālā atbalsta un izglītības fonds, “Fonds kopā” un nodibinājumi “C modulis” un “Centrs Dardedze”.

Sociālie darbinieki iestājas par:

* regulāru, demokrātisku un labas pārvaldības principā balstītu nozares organizāciju iesaisti reformu un citu labklājības nozarei svarīgu lēmumu plānošanā;

* jaunu sociālo pakalpojumu vienmērīgu attīstīšanu visā Latvijā;

* bērnu tiesību aizsardzības sistēmas reformas veidošanu tā, lai centrā būtu bērns, nevis tikai bāriņtiesu reforma;

* deinstitucionalizācijas projekta ilgtspējas un reālu rezultātu nodrošināšanu;

* investīcijām sociālo pakalpojumu jomas cilvēkresursu attīstībā;

* sociālo pakalpojumu interešu aizstāvības nodrošināšanu attiecībās ar citām nozarēm.

Vēstuli skatiet zemāk!

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Vēstule Labklājības ministrijai pēc sapulces