Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS tikšanās ar satiksmes ministru

14. decembrī notika LPS priekšsēža Ginta Kaminska, padomnieka tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņa un LPS Tautsaimniecības komitejas priekšsēdētāja Aivara Okmaņa tikšanās ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu un Satiksmes ministrijas speciālistiem.

Tiešsaistes tikšanās reizē tika pārrunāta ceļu un ielu infrastruktūras uzturēšana un sakārtošana, vietējo ceļu pārņemšanas iespējas pašvaldībām, sabiedriskā transporta pārvadājumi ārkārtējās situācijas laikā un nākamajā gadā, kā arī citi pašvaldībām aktuāli jautājumi satiksmes jomā.

Pagājušonedēļ valdība piešķīrusi papildu līdzekļus 100 miljonu eiro apmērā ceļu atjaunošanai nākamgad, taču tas tikai daļēji kompensēs bāzes finansējuma samazinājumu 2021. gada valsts budžetā un no Eiropas Savienības līdzekļiem, nesasniedzot šā gada apjomu. Tas nozīmē, ka ceļiem nākamajā gadā būs vēl mazāk naudas nekā šogad. Satiksmes ministrs atzīmēja, ka piešķirtais finansējums dos iespēju nākamgad sakārtot ap 500 kilometriem valsts autoceļu visos Latvijas reģionos un 27 miljoni no tā paredzēti autoceļu attīstībai administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai.

Šogad kopējais finansējuma apjoms Latvijas valsts ceļu atjaunošanas un sakārtošanas darbiem bija 307 miljoni eiro. 2020. gadā Latvijas valsts ceļu tīklā darbi notikuši 248 objektos, sakārtoti vairāk nekā 1300 kilometri ceļu, tajā skaitā darbi veikti uz 50 tiltiem.

LPS pārstāvji un satiksmes ministrs vienojās februārī vai martā rīkot kopīgu videokonferenci, lai detalizēti skaidrotu visus aktuālos jautājumus.

Aino Salmiņš,

LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore