Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Domes sēde 27. janvārī (2021)

27. janvārī notika šogad pirmā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Domes sēde, un pirmoreiz tā norisinājās attālināti. Sēdi vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sēdes pirmajā daļā pašvaldību vadītāji tikās ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu un veselības ministru Danielu Pavļutu. Tika pārrunāta situācija valstī krīzes laikā un aktuālie jautājumi, tajā skaitā par vīrusa izplatības ierobežošanu sociālās aprūpes centros, plānoto vakcinēšanos pret Covid-19, datu nepieejamību u. c. Pašvaldību vadītāji uzsvēra datu nepieciešamību un informācijas būtisko nozīmi efektīvai Covid-19 izplatības ierobežošanai, pauda gatavību iesaistīties vakcinēšanas procesā, aicināja vienoti risināt situāciju sociālās aprūpes centros, kā arī akcentēja budžeta jautājumus, īpaši saistībā ar sporta un kultūras infrastruktūru, kam vajadzīgs valsts atbalsts.

Domes sēdes otrajā daļā tika izskatīts LPS 2021. gada ieņēmumu un izdevumu tāmes projekts, ar ko iepazīstināja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Kā galvenās LPS prioritātes 2021. gadā viņš uzsvēra šādas:

* pašvaldību interešu pārstāvniecība un aizstāvība valdībā un Saeimā;

* operatīva reaģēšana uz Covid-19 un citiem aktuāliem problēmjautājumiem pašvaldībās;

* efektīva, savlaicīga un visaptveroša komunikācija, izmantojot LPS komunikācijas un informācijas sniegšanas kanālus;

* pašvaldību interešu pārstāvniecība Eiropas Savienības un Eiropas Padomes institūcijās;

* LPS darbs ar biedriem.

Runājot par finansēm, G. Kaminskis pateicās pašvaldībām par savlaicīgām biedru maksām un minēja, ka šogad LPS ieņēmumus veidos biedru maksas (79,28%), kā arī valsts budžeta dotācija Briseles pārstāvniecībai, ēkas apsaimniekošanas un citi ieņēmumi. Savukārt izdevumu daļā puse no budžeta tēriņiem paredzēti algām, bet pārējie izdevumi saistīti ar nodokļu nomaksu, biroja izdevumiem, ēkas apsaimniekošanu, Briseles pārstāvniecību, biedru maksām starptautiskās organizācijās u. c.

Pie nozīmīgākajiem 2021. gada projektiem LPS priekšsēdis nosauca Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes PLATFORMAS attīstības sadarbības projektu, LPS sadarbībā ar LR Ārlietu ministriju īstenojamus pasākumus attīstības sadarbības un izglītības jomā un LPS līdzdalību projektā, ko vada Gruzijas Pašvaldību asociācija (NALAG), kā arī Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstīto projektu “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā”, projektu “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” un LPS vadītos Meža attīstības fonda projektus un projektu “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana”.

LPS Dome, balsojot attālināti, apstiprināja Latvijas Pašvaldību savienības 2021. gada ieņēmumu un izdevumu tāmi.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore