Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par diagnosticējošiem un monitoringa darbiem izglītības iestādēs

11. februārī LPS sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) organizēja tiešsaistes videokonferenci pašvaldību izglītības pārvalžu vadītājiem, izglītības iestāžu vadībai, izglītības darba organizatoriem un ikvienam interesentam “Diagnosticējošo un monitoringa darbu norise 2020./2021. mācību gadā”. To vadīja LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Dr. sc. admin. Ināra Dundure.

VISC Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Kaspars Špūle iepazīstināja ar 3. un 6. klašu diagnosticējošo darbu norisi un plānotajiem monitoringa darbiem un to norisi 9. klasēs, kā arī pastāstīja par diagnosticējošo un monitoringa darbu vērtēšanu (prezentāciju skatiet zemāk!).

Viņš uzsvēra, ka šajā mācību gadā diagnosticējošie darbi tiek piedāvāti visiem skolēniem ar vienādām prasībām un vērtēšanas kritērijiem, lai bērni varētu sevi pārbaudīt, vai spēj visus uzdevumus izpildīt pareizi un bez citu palīdzības. Diagnosticējošo darbu vērtēs, iegūto rezultātu izsakot procentos. Vērtējums neietekmēs ne semestra, ne gada vērtējumu.

Tiešraides laikā VISC pārstāvis saņēma daudz jautājumu, kuriem varat izsekot videokonferences ierakstā LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” jeb šeit.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Diagnosticējošie darbi 3., 6. un 9. klasei 2020./2021. mācību gadā