Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par sabiedrības iesaisti plānošanas dokumentu apspriešanā

30. martā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) rīkoja informatīvu semināru pašvaldībām par neklātienes apspriešanu attīstības dokumentiem un sabiedrības iesaisti. Semināru vadīja LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa.

Informatīvā semināra videoieraksts pieejams ŠEIT!

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents 24. martā “Latvijas Vēstnesī” izsludinājis likumu “Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā” (šeit), kas stājās spēkā 25. martā.

Grozījumi veikti divos pantos – 20. un 21. pantā – un pārejas noteikumos, kas regulē attīstības plānošanas dokumentu sabiedrisko apspriešanu, atļaujot to veikt attālināti.

Pasākumā VARAM Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta direktore Ingūna Draudiņa izskaidroja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 21. panta jauno redakciju un pārejas noteikumu 17. punktu.

Savukārt par sabiedrības tiešsaistes un klātienes līdzdalības iespējām plānošanas dokumentu izstrādei pandēmijas apstākļos pastāstīja “Providus” vadošā pētniece Līga Stafecka.

Labās prakses pieredzē iedzīvotāju sasniedzamībā, būvprojekta idejas apspriešanā un ietekmes uz vidi sabiedriskajā apspriešanā dalījās LPS padomniece Ivita Peipiņa un vairāku pašvaldību pārstāvji.

SIA "Reģionālie projekti" izstrādājusi Vadlīnijas par sabiedrības līdzdalības nodrošināšanu attīstības plānošanas procesā, kas varētu būt noderīgas pašvaldībām ikdienas darbā.

Vairāk informācijas pieejama zemāk pievienotajās prezentācijās.

Ivita Peipiņa,

LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos

 

Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma jaunā 21. panta redakcija un pārejas noteikumu 17. punkts: ko tas paredz pašvaldībām
Pašvaldību attīstības plānošanas dokumentu publiskā apspriešana pandēmijas un ārkārtējās situācijas apstākļos
Attālinātās publiskās apspriešanas procesa organizēšana