Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldībām segs izdevumus par “B” un “C” līmeņa vakcinācijas centriem

13. aprīlī Ministru kabinetā (MK) tika apstiprināts rīkojuma projekts “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” (šeit).

Valdība no budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķīrusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) 4,55 miljonus eiro, kas paredzēti pašvaldībām nacionāla mēroga jeb “B” un “C” līmeņa vakcinācijas centru darbībai.

MK rīkojuma pielikumā iezīmēts indikatīvais aprēķins desmit “B” līmeņa centriem: Rīgai (izņemot BT1 Ķīpsalā un ATTA centru, kam paredzēts atsevišķs finansējums), Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Jūrmalai, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij un Cēsu novadam un “C” līmeņa centriem Alūksnes, Bauskas, Kuldīgas, Madonas, Olaines, Salaspils, Saldus, Talsu un Tukuma novadā un papildus vēl trim 3. līmeņa vakcinācijas centriem.

No valsts budžeta programmas 02.00.00 “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” VARAM piešķirtais finansējums nedrīkst pārsniegt 4 550 616 eiro, un par šo naudu tiks segti izdevumi, kas pašvaldībām radušies 2021. gadā, nodrošinot nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksu darbību.

Atgādināsim, ka Finanšu ministrija bija rosinājusi pašvaldību veidoto vakcinācijas centru izdevumus segt no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārpildes, pret ko aktīvi iestājās LPS, aicinot valdību neuzlikt vakcinācijas centru izveidošanas izmaksas uz pašvaldību pleciem, bet gan rast citus finansējuma avotus. LPS pauž gandarījumu, ka valdība ieklausījusies pašvaldību viedoklī un par valsts pārziņā esošas funkcijas nodošanu pašvaldībām paredzējusi tam finansējumu no valsts budžeta līdzekļiem.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore