Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Finanšu ministrija: nav pamata bažām par iespējamu negodprātīgu rīcību finansējuma sadalē pašvaldībām

Neatkarīgi no valdības politiskā sastāva un pašvaldību vēlēšanām nav pamata bažām par potenciālu negodprātīgu rīcību un neatbilstošu, nepamatotu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansējuma, kā arī citu Finanšu ministrijas (FM) koordinētu finanšu līdzekļu izlietojumu starp pašvaldībām, norāda FM.

Atbildot uz Latvijas Pašvaldību savienības paustajām bažām par iespējamu politisko ietekmi uz finanšu plūsmas organizēšanu pašvaldībām, Finanšu ministrija skaidro, ka investīcijas 2021.–2027. gada plānošanas periodā tiek plānotas atbilstoši Latvijas Nacionālajam attīstības plānam 2021.–2027. gadam un konkrētās nozarēs tās nevar būt pretrunā nozaru politikas plānošanas dokumentos noteiktajām prioritātēm un rīcības virzieniem.

Jaunajā ES fondu plānošanas periodā turpinās darboties jau 2014.–2020. gada plānošanas periodā ieviestā un sevi kā drošu un efektīvu pierādījusī vadības un kontroles sistēma. Arī projektu iesniegumu atlase būs caurredzama un tiks organizēta uz līdzdalību vērstā procesā, ar saskaņotiem projektu iesniegumu atlases kritērijiem.

Savukārt Atveseļošanās un noturības mehānisms ir jauna Eiropas Komisijas centralizēti pārvaldīta budžeta programma, kas izveidota papildus 2021.–2027. gada plānošanas perioda Eiropas Savienības daudzgadu budžetam. Arī šā mehānisma plānā paredzēto investīciju ieviešanai maksimāli izmantos līdzšinējo ES fondu ieviešanas un finanšu pārvaldības pieredzi un praksi.