Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadība ar premjeru un nozares ministriem pārrunā budžeta veidošanas procesu

Lai pārrunātu 2022. gada budžeta veidošanas procesu un pašvaldību vajadzības to turpmākajai attīstībai un iedzīvotāju labklājības veicināšanai, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un viņa vietnieki – Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis – ceturtdien, 23. septembrī, tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un nozares ministriem.

Tikšanās reizē LPS vadība Ministru prezidentu, kā arī finanšu ministru Jāni Reiru un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu informēja par valstspilsētu un novadu pašvaldību vajadzībām 2022. gada budžetā, uzsverot valsts budžeta nozīmi pašvaldību turpmākajā attīstībā un pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem.

“Sarunās sniedzām visu nepieciešamo informāciju, lai būtu izpratne par to, cik nozīmīga ir pašvaldību loma un cik svarīgs ir valsts atbalsts to turpmākajai attīstībai un iedzīvotāju labklājībai. Šīs bija ļoti vērtīgas tikšanās, tomēr vienlaikus apzināmies, ka arī nākamajā gadā pašvaldībām ir sagaidāmi izaicinājumi,” pauž G. Kaminskis.

LPS jau iepriekš paudusi, ka, lai pašvaldības varētu nodrošināt pakalpojumus saviem iedzīvotājiem, kā arī plānot turpmāko attīstību, tām ir svarīga stabila nodokļu politika un stabila, prognozējama nodokļu ieņēmumu bāze. Taču vienlīdz svarīgi ir, lai pārmaiņas nodokļu politikā, kas tiek ieviestas par labu iedzīvotājiem, neradītu negatīvu ietekmi pašvaldību budžetā.

LPS septembra sākumā sāka sarunu ciklu ar Finanšu ministriju, lai sagatavotu Ministru kabineta un LPS ikgadējo vienošanās un domstarpību protokolu. Sarunu protokols ar Finanšu ministriju uzskatāms par nozīmīgāko: to pēc abpusējas parakstīšanas iesniedz Ministru kabinetā vienlaikus ar valsts budžeta likumprojektu.