Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par LPS Sporta jautājumu apakškomitejas vadītāju ievēlēts Jēkabpils domes priekšsēdētājs

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Sporta jautājumu apakškomitejas priekšsēdētāju trešdien, 12.janvārī, vienbalsīgi ievēlēts Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Izvirzot R.Ragaini apakškomitejas vadītāja amatam, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka ir jādara viss nepieciešamais, lai iedzīvotājiem būtu pieejams plašs sportisko aktivitāšu klāsts un sportam ir jābūt vienam no prioritārajiem jautājumiem. Savukārt lēmums par Jēkabpils novada priekšsēdētāja virzīšanu šim amatam pieņemts, jo R.Ragainim ir ilggadēja pieredze sporta nozarē

Iepazīstinot ar sevi, jaunais apakškomitejas vadītājs R. Ragainis solīja iestāties par sporta, jo īpaši tautas sporta pieejamību ikvienam iedzīvotājam jebkādos apstākļos. "Sports ir tas, par ko es iestāšos no visas sirds. Sportā esmu daudzus gadus un redzu sporta organizācijas aizkulises, tāpēc ļoti daudz zinu par šo nozari," teica R.Ragainis.

Galvenie jautājumi, kas šī gada laikā tiks risināti LPS Sporta apakškomitejā būs:

  • sporta skolu treneru algas;
  • likumdošanas izmaiņas;
  • valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstība;
  • sporta medicīnas speciālistu pieejamība;
  • pašvaldību sporta darba vadītāju pieredzes apmaiņa;
  • sacensību sistēmas pilnveidošana;
  • informācijas aprite, savstarpējā komunikācija.

Gada pirmajā apakškomitejas sēdē Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs informēja par likumdošanas aktualitātēm profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu finansēšanā pašvaldību sporta skolām un privātajiem sporta klubiem, kā arī risinājumiem finansējuma sadalē.

Savukārt LPS padomnieks sporta jautājumos Guntis Apīnis informēja par Latvijas Tautas sporta asociācijas ierosinājumu atjaunot pašvaldību sporta spēles.