Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sācies balsojums par Eiropas Gada koku 2022

Otrdien, 1.februārī ir sācies balsojums par Eiropas Gada koku 2022. Latviju starptautiskajā konkursā pārstāv Aģes dižozols, kas ieguvis visvairāk balsu nacionālajā balsojumā.

Konkursa mērķis ir mudināt cilvēkus iesaistīties gan vietējā, gan Eiropas vides un kultūras mantojuma izzināšanā un saglabāšanā, daloties ar aizraujošiem stāstiem par kokiem, kas ir daļa no mūsu dzīves, dabas, ainavas un vēstures.

Latvijā ir 6 843 977 334 koki, taču šajā konkursā līdz šim Latvijas koki nav pieteikti. Tomēr Latvijas Mežu sertifikācijas padome un Latvijas Meža īpašnieku biedrība ir sākušas tradīciju godināt īpašos kokus arī Latvijā un nest to stāstus ārpus Latvijas robežām.

Balsojums norisināsies līdz 28.februārim, un savu balsi iespējams atstāt par diviem kokiem. Vairāk informācijas par pirmo konkursu "Eiropas Gada koks Latvijā" un tā norisi: https://www.eiropasgadakoks.lv/balsojums.

Konkursa mājaslapā iespējams iepazīties ar 16 dalībvalstu koku stāstiem un izlasīt tos 16 valodās. https://www.treeoftheyear.org/Vote