Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vienoti par Ukrainas neatkarību visā Latvijā

Trešdien, 2.martā, vienlaicīgi visās Latvijas pašvaldībās notika atbalsta mītiņi Ukrainas neatkarībai. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) aicinājumam atsaucās visas Latvijas pašvaldības, kas organizēja atbalsta pasākumus vairāk nekā 130 apdzīvotās vietās, pulcējot lielu skaitu iedzīvotāju, kuriem nav vienaldzīgs Ukrainas liktenis.

LPS ir saņēmusi Valsts prezidenta Egila Levita un Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pateicību par šādu iniciatīvu.

"Paldies katram Latvijas patriotam, kurš jau ir iesaistījies un gādājis par atbalstu Ukrainai, paldies pašvaldībām, kuras organizē palīdzību. Mūsu visu vēstījums ir skaidrs: Mēs esam par brīvu un labklājīgu Ukrainu kopā ar mums Eiropā. Cilvēcībai un saprātam ir jāuzvar!" uzrunā pašvaldībām un to iedzīvotājiem pauž Valsts prezidents.

Savukārt Ministru prezidents pēc pasākuma "Twitter" vietnē pauda: "Paldies organizatoriem un iedzīvotājiem, kas šodien visā Latvijā piedalījās atbalsta akcijā Ukrainai! Šobrīd ir svarīgi aktīvi parādīt savu nostāju kā apliecinājumu arī mūsu gatavībai aizstāvēt brīvību, demokrātiju un mieru Eiropā. Putina režīma agresija ir jāaptur!".

LPS pateicas ikvienai Latvijas pašvaldībai un ikvienam tās iedzīvotājam, kuriem nav vienaldzīgs Ukrainas liktenis, kuri iestājas par Ukrainas neatkarību un nosoda Krievijas iebrukumu neatkarīgā un eiropeiskā valstī! Tāpat pateicamies par sniegto atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem un gatavību izmitināt pie sevis bēgļus.

Karš Ukrainā tik drīz nebeigsies, tāpēc aicinām turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un pulcēties uz atbalsta pasākumiem.