Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS organizētajā seminārā aicina izzināt par apbūvi mežā un tās ietekmi uz klimatneitralitāti

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) 24.augustā organizē trešo semināru piecu semināru ciklā "Kā saimniekot videi draudzīgi, ilgtspējīgi un kā veicināt klimatneitralitātes sasniegšanu", un šajā reizē pašvaldību speciālistiem būs iespēja uzzināt par apbūvi mežā un tās ietekmi uz klimatneitralitāti.

Seminārs notiks Saulkrastu novadā.

Dalībniekiem kopā ar Saulkrastu novada domes priekšsēdētāju būs iespēja apskatīt novadā esošos objektus - būves mežā. Savukārt pēc objektu apskates seminārs turpināsies novada domes zālē, kur par apbūves mežā plkānošanu un dabas aizsardzības prasību salāgošanu stāstīs Valsts meža dienesta Rīgas virsmežniecības inženieres Ilze Kalniņa (mežsaimniecības jautājumos) un Ina Grīsle (vides aizsardzības jautājumos) un Dabas aizsardzībnas pārvaldes vadības un koordinācijas departamenta direktore Iveta Timze

Rīgas pieredzē dalīsies Rīgas domes Attīstības departamenta pārstāvji. Savukārt par apbūves mežā ietekmi uz klimatneitralitāti informēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dagnis Dubrovskis.

LPS organizēto piecu semināru cikla, kā mērķis ir, izstaigājot konkrētu maršrutu, apmainīties ar pieredzi, veicināt kopēju izpratni par dabas daudzveidību, ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespējām apsaimniekot dabas objektus, sabalansējot sociālās, ekonomiskās, vides funkcijas un reizē arī sasniegt klimatneitralitāti. 

Pirmais seminārs notika Kazdangā 20.jūlijā "Seno parku un aleju kopšana un atjaunošana. Latvija ceļā uz klimatneitralitāti". Otrais- Valkas novada Ērģemē 19.augustā "Ceļā uz mežaparka veidošanu. Latvija ceļā uz klimatneitralitāti". Vēl divi semināri ir plānoti Augšdaugavas novadā un Gulbenē.