Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadība tiksies ar Saeimā jaunievēlētajiem pašvaldību politiķiem

Lai pārrunātu turpmāko sadarbību un Saeimas izpratnes veicināšanu par pašvaldību lomu valsts politiskajos, ekonomiskajos, sociālajos procesos, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadība pirmdien, 28.novembrī rīko tikšanos ar tiem politiķiem, kuri līdz ievēlēšanai 14.Saeimā strādāja pašvaldību domēs.

14.Saeimā ir ievēlēti kopumā 25 līdzšinējie pašvaldību politiķi, kas ir augsts vēlētāju novērtējums par šo politiķu paveikto savas pašvaldības un tās iedzīvotāju labā.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "Pašvaldības ne reizi vien ir pierādījušas, cik svarīgs atbalsts tās ir valstij dažādās krīzes situācijās, kad ir nepieciešama operatīva rīcība un palīdzības  sniegšana  - to ir pierādījusi Covid-19 pandēmija, energoresursu un Ukrainas bēgļu krīze. Paralēli atbalsta sniegšanai valstij grūtos brīžos, pašvaldības ar tiem pašiem resursiem turpina arī ikdienas pakalpojumu nodrošināšanu iedzīvotājiem."

Jaunajai Saeimai uzsākot darbu, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis,  viņa vietnieks no valstspilsētām Andris Rāviņš un novadiem Vents Armands Krauklis aicinājuši uz tikšanos visus 25 Saeimā jaunievēlētos pašvaldību politiķus, lai pārrunātu pašvaldībām aktuālus jautājumus un to, kā veicināt Saeimā lielāku izpratni par pašvaldību lomu valsts politiskajos un ekonomiskajos procesos.

Tikšanās sāksies plkst.15, un tā notiks Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē.