Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadība ar izglītības un zinātnes ministri pārrunās aktuālos izaicinājumus nozarē

Lai pārrunātu aktuāli risināmos jautājumus un izaicinājumus izglītības nozarē, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis kopā ar vietniekiem un LPS  Izglītības un kultūras komitejas vadītāju  pirmdien,  16.janvārī, tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu.

Ar ministri plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Izglītības likuma un Vispārējās izglītības likuma izpildi pārejai uz mācībām tikai latviešu valodā - par plānoto rīcību un atbalsta mehānismiem. Viens no būtiskākajiem jautājumiem ir par pedagogu pietiekamību, kā otro svešvalodu ieviešot kādu no Eiropas Savienības valstu valodām, vienlaikus neaizmirstot arī par vispārēju pedagogu piesaistes Rīcības plāna īstenošanu.

Pašvaldībām būtisks jautājums ir par izglītības pārvaldību - sabalansēta skolu tīkla izveidi, izglītības pieejamību, mācību kvalitāti, kā arī Eiropas Savienības ārējās robežas skolu tīkla stiprināšanu. Izglītības digitalizācijas jomā plānots pārrunāt par interneta pieejamību, vispārējās izglītības iestāžu vienoto IKT platformu, kā arī digitālo mācību līdzekļu pieejamību atbilstoši mācību satura programmām.

Tāpat tikšanās darba kārtībā ir jautājumi par izglītības saturu un profesionālo pieaugušo izglītību.

Tikšanās notiks Izglītības un zinātnes ministrijā.