Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Domes sēdē piedalīsies K. Kariņš, A. Ašeradens un M. Sprindžuks

Foto: Valsts kanceleja

Ceturtdien, 2.februārī, Ropažu novada kultūras namā "Ulbrokas Pērle", notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Domes sēde, kurā piedalīsies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, finanšu ministrs Arvils Ašeradens un vides un aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.

Ņemot vērā pārmaiņas pašvaldību vadībā pēc Saeimas vēlēšanām, LPS Dome apstiprinās jauno Valdes sastāvu, kā arī izmaiņas Latvijas delegācijas sastāvā Eiropas Reģionu komitejā un Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību kongresā. Tāpat darba kārtībā ir LPS 2023.gada budžeta apstiprināšana.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis sēdes dalībniekus informēs par Ministru un LPS 2023.gada un budžeta ietvara 2023., 2024. un 2025. gadam vienošanās un domstarpību protokola projektu. Šo jautājumu ar pašvaldību vadītājiem pārrunās arīdzan Ministru prezidents, finanšu ministrs un vides un aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Domes sēdē plānots pieņemt Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokolu, lai to pēc tam parakstītu LPS priekšsēdis un Ministru prezidents.

Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokols ietver jautājumus par pašvaldību budžeta ieņēmumiem, tostarp valsts budžeta dotāciju un izlīdzinātajiem ieņēmumiem 2023.gadā, iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporciju starp valsti un pašvaldībām, aizņēmumu iespējām. Tāpat protokolā iekļautas vienošanās un atšķirīgie viedokļi par nozaru jautājumiem, tostarp, pedagogu atalgojumu, atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, garantēto minimālo ienākumu, kā arī pašvaldību ceļu uzturēšanu un sabiedriskā transporta nodrošināšanu reģionos.

Sēde sāksies plkst.13, savukārt valsts augstākās amatpersonas ieradīsies uz plkst.14.