Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālās slimnīcas pauž gatavību sadarboties ar Veselības ministriju

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē, reģionālo slimnīcu vadība iepazīstināja veselības ministri Līgu Meņģelsoni ar izaicinājumiem slimnīcu darbībā un pauda atbalstu sadarbībai, lai kopīgi meklētu risinājumus.

Sēdes laikā reģionālo slimnīcu pārstāvji informēja ministri par aktuālajiem jautājumiem, kādi būtu jārisina slimnīcu darbības jomā. Viens no tiem ir saistīts ar tarifiem - slimnīcu vadītāji atzina, ka patlaban īsti nav skaidrības par Nacionālā veselības dienesta noteiktajiem tarifiem. Tāpat katrai slimnīcai ir savi individuālie izaicinājumi un attīstības ieceres.

Vienlaikus slimnīcu vadītāji pauda atbalstu ministrei un izteica gatavību sadarboties, lai sakārtotu veselības aprūpes sistēmu valstī.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Šī sēde bija ļoti svarīga, lai vienuviet uzklausītu reģionālo slimnīcu vadības informāciju par aktuāli risināmajiem jautājumiem. Pašvaldības ir gatavas strādāt kopā ar Veselības ministriju, kopā meklēt risinājumus. Šī bija iepazīšanās tikšanās ar ministri, bet tuvākajā laikā LPS sāks darbu pie ikgadējām sarunām ar Veselības ministriju par 2024.gada budžetu veselības nozarei pašvaldībās.”

Arī veselības ministre uzsvēra, ka veselības aprūpes sistēmai Latvijā nepieciešams liels atbalsts un kopā ar pašvaldībām kopīgi jādomā, kā situāciju nozarē uzlabot – kā īstenot pareizās pārmaiņas, padarīt saprotamākus tarifus par pakalpojumiem slimnīcās un kopumā saprast, kā mijiedarbojas katrs no posmiem sistēmā.