Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uzsāk kopīgu darbu pie nākamā gada budžeta projekta drošības jomā

Foto: LPS

Šī gada 17.martā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar iekšlietu ministru Māri Kučinski un pārrunāja aktuālos risināmos jautājumus drošības jomā, kā arī turpmāko darbu un sadarbību, gatavojoties LPS ikgadējām sarunām.

Sarunā LPS priekšsēdis akcentēja tādus abpusēji izskatāmus jautājumus nākamā gada budžeta projekta kontekstā kā Iekšlietu ministrijas (IeM) prioritātes turpmākajiem trīs gadiem, izaicinājumi pašvaldību policijas papildu uzdevumu nodrošināšanā un finansēšanā, iespējamais atbalsts brīvprātīgo ugunsdzēsēju posteņiem u.c.

Vienlaikus šī gada jūnijā gaidāmajās IeM un LPS sarunās paredzēts prezentēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo ēku būvniecības, to aprīkošanas un projekta vadības nodrošināšanas īstenošanas gaitu, kā arī diskutēt par pašvaldību priekšlikumiem krīzes vadības sistēmas uzlabošanā, tai skaitā vienotas krīzes vadības un monitoringa sistēmas izveidi. Tāpat darba kārtībā iekļauts jautājums par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumu pieejamības uzlabošanu reģionos u.c.

Visbeidzot puses vienojās līdz IeM un LPS ikgadējām sarunām aktuālos jautājumus drošības jomā sākotnēji risināt un turpināt darbu kopīgās darba grupās.

Sarunā piedalījās arī LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš, iekšlietu ministra biroja vadītāja Eva Upīte, IeM valsts sekretāra vietnieks Jānis Bekmanis un iekšlietu ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Andrejs Vaivars.