Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību vadītāji Valsts prezidentam akcentēja pašvaldībām būtiskākos jautājumus

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Šī gada 27.martā pašvaldību vadītāji tikās ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai akcentētu pašvaldībām būtiskākos jautājumus un atskatītos uz pēdējo gadu izaicinājumiem dažādās valstiski nozīmīgās jomās.

Pasākuma laikā ar uzrunu uzstājās Valsts prezidents E.Levits un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis. Tikšanās laikā kopīgi izskatīja tādus svarīgus jautājumus kā administratīvi teritoriālā reforma – pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem un tautsaimniecības izaugsme novados, drošības stiprināšana un situācija enerģētikā, civilajā aizsardzībā, kā arī aktualitātes izglītība un skolu tīkla reformā.

Nozīmīgākos akcentus par minētajām tēmām klātesošajiem prezentēja LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas priekšsēdētājs, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, Rīgas metropoles pašvaldību pārstāve, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, LPS Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja, Jelgavas valstspilsētas priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un LPS Tautsaimniecības komitejas priekšsēdētājs, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. Tikšanās laikā norisinājās diskusija un viedokļu apmaiņa.

Pasākumā piedalījās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

 

Gints Kaminskis: Pašvaldību loma un izaicinājumi pārmaiņu laikos
Aivars Okmanis: Autoceļi, enerģētika, drošība
Rita Vectirāne: izglītība un skolu tīkls