Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un LSFP akcentē sporta organizāciju sadarbības nozīmi sporta jomā

Lai sports un sporta pasākumi būtu pieejami visā Latvijā, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un Latvijas Sporta federācijas padomes (LSFP) prezidents Einārs Fogelis sarunā šī gada 4.aprīlī akcentēja sporta organizāciju turpmākās sadarbības nozīmi sporta jomā.

Pārrunājot šī brīža aktualitātes, puses bija vienisprātis, ka izšķiroši svarīgs turpmākai sporta jomas sakārtošanai un attīstībai būs darbs pie jaunā Sporta likuma. Likumu paredzēts izstrādāt tuvākā gada laikā un plānots, ka izaicinājumu pilnajā darba procesā būs nepieciešami būtiski kompromisi starp valsti, pašvaldībām un nozari.

LSFP tikšanās laikā uzsvēra pašvaldību lielo nozīmi un ieguldījumu sporta nozarē, piedaloties gan ar finansējumu, gan infrastruktūru, gan cita veida atbalstu. Pašvaldību iesaiste arī turpmāk būs vajadzīga, ņemot vērā šī brīža izaicinājumus sporta nozares finansēšanā. Vienlaikus arī pašvaldības aizvien rūpīgāk izvērtē prioritātes, ņemot vērā budžeta iespējas un pēdējo gadu laikā valstī īstenotās reformas, tai skaitā nodokļu sistēmā.

Tāpat Izglītības un zinātnes ministrijas plānotā vispārizglītojošo skolu tīkla reformas kontekstā nepieciešams izvērtēt arī sporta skolu turpmāko likteni, lai bērniem un jauniešiem nodrošinātu sporta nodarbību pieejamību visā Latvijā. LPS jau ir izstrādājusi unikālu, visām iesaistītajām pusēm pieejamu instrumentu – interaktīvu karti, kurā apkopoti būtiskākie dati par vispārizglītojošām skolām, to skaitu, skolēnu un pedagogu skaitu, attālumu starp skolām un daudzi citi analizējami dati, modelējamas situācijas. Iespējams, LPS izskatīs un apkopos datus arī par sporta un citu profesionālās ievirzes skolu skaitu, lai skolu tīkla reformu var skatīt kontekstā arī ar interešu izglītības pieejamību. Vienlaikus tikpat nozīmīgs ir jautājums par sporta pedagogu pieejamību, izglītību un noslogotību.

Sarunā piedalījās arī LPS padomnieks sporta jautājumos Guntis Apīnis un LSFP ģenerālsekretārs Artūrs Balodis-Rozītis.

LSFP ir 94 sporta federāciju apvienība, kura atbilstoši Sporta likumam pārstāv un īsteno to kopīgās intereses.