Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pasākumā par krīzes vadību pašvaldību vadītāji vērtēja paveikto un plānoto

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) šī gada 23. februārī rīkoja pasākumu Krīzes vadība, kurā pašvaldību vadītāji vērtēja gada laikā paveikto un turpmāk plānoto šajā jomā.

Pašvaldību vadītāju, valsts augstāko amatpersonu, nozaru ekspertu tikšanos ar uzrunu atklāja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola. Pasākuma pirmajā daļā dalībnieki atskatījās uz gada laikā paveikto krīzes vadībā un izskatīs tādus jautājumus kā krīzes komunikācija un sabiedrības informēšana militārā apdraudējuma laikā, civilās aizsardzības plānu izstrāde, situācija ar patvertnēm un sabiedrības apzināšana krīzes gadījumā, krīzes vadības centra izveide un darbība, kritisko pakalpojumu nepārtrauktība u.c.

Savukārt pasākuma otrajā daļā tika pārrunāts regulējums krīzes vadības organizēšanā, pašvaldību vieta visaptverošā valsts aizsardzībā, kā arī pašvaldību loma militārā apdraudējuma gadījuma, komunikācija ar sabiedrību un valsts institūcijām.   

Tikšanās noslēgumā klātesošajiem sniedza informāciju un norisinājās diskusija par rosināto pielaidi darbam ar valsts noslēpumu pašvaldību vadītājiem, to vietniekiem un izpilddirektoriem.

Pasākumā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs  Raimonds Bergmanis, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors  Jānis Sārts, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja  Elīna Egle-Ločmele, Zemessardzes 44. kājnieku bataljona komandieris Viktors Kareckis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Mārtiņš Baltmanis, Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītājs Roberts Skraučs un aizsardzības  nozares  ziņu portāla “Sargs.lv” redaktors  Kārlis Roķis, Rīgas domes drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks  Dainis Turlajs, LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis, LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš.

Vairāk informācijas zemāk pievienotajās prezentācijās.

  

Aino Salmiņš : KRĪZES VADĪBAS NODROŠINĀJUMAM VAJADZĪGS PAĀTRINĀJUMS
Elīna Egle-Ločmele: Aizsardzības un drošības industrija tautsaimniecības noturībai
Dainis Turlais: Civilā aizsardzība, kas tas ir?
Iekšlietu nozare: Civilās aizsardzības un krīzes vadības aktualitātes