Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tīklu sanāksmē diskutēs par sadarbību ar iedzīvotājiem un sadarbību Rīgas metropolē

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Rīt – 4.aprīlī – plkst. 10:00 notiks LPS realizētā projekta “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana”  pašvaldību sadarbības tīklu “Sadarbība ar iedzīvotājiem pašvaldības ietvaros” un “Sadarbība Rīgas metropoles ietvaros” noslēdzošais pieredzes apmaiņas seminārs, norises vieta: viesnīcas “Konventa Sēta Hotel” konferenču zāle “Kampenhauzens” (Kalēju iela 9/11).

Seminārā tiks prezentēti pašvaldību sadarbības tīklu ietvaros izstrādātie pilotprojekti:  pašvaldību sadarbības tīkla “Sadarbība ar iedzīvotājiem pašvaldības ietvaros” izstrādātais praktiskais ceļvedis pašvaldībām par Iedzīvotāju padomju izveidi un to darbības nodrošināšanu, kā arī pašvaldību sadarbības tīkla “Sadarbība Rīgas metropoles ietvaros” ietvaros sagatavotā Ropažu novada pašvaldībā deklarēto izglītojamo izglītības ieguves datu analīze dalījumā pa pagastiem. (Rezultāti pētījumam ar mērķi veidot plašāku izglītības un citu datu kopējo analīzi, kas sastāv no vispārējās izglītības un pirmsskolas izglītības iestāžu Ropažu novadā deklarēto izglītojamo datu analīzes un interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu datu analīzes).  

Tāpat seminārā Norvēģijas Altas pašvaldības pārstāvis pastāstīs par inovatīviem piemēriem Norvēģijas pašvaldību sadarbībā ar iedzīvotājiem, savukārt SIA ZZ Dats informēs par izstrādātā Datu analīzes rīka funkcionālajām iespējām datu apstrādē un analīzē, datu pielietošanas veidiem pašvaldības attīstības plānošanā un datos balstītu lēmumu pieņemšanā, bet Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārstāvis informēs par izmantotajiem datiem un rīkiem Rīgas Attīstības programmas 2022.-2027.gadam uzraudzībai.

Pašvaldību sadarbības tīkla sanāksmi īsteno projektā “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana”, kas ieviests Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ finanšu instruments ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta mērķis ir pašvaldību sadarbības optimizācija un labas pārvaldības principu veicināšana Latvijas pašvaldībās, lai uzlabotu publisko pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti. 

 

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece,

pašvaldību sadarbības tīkla “Sadarbība ar iedzīvotājiem pašvaldības ietvaros” koordinatore.

 

DARBA KĀRTĪBA_pašvaldību sadarbības tīkli_04.04.2024