Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Gints Kaminskis un kultūras ministra amata kandidāte Agnese Lāce pārrunā turpmāko sadarbību

Šī gada 17.jūnijā LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš tikās ar kultūras ministra amata kandidāti Agnesi Lāci.

Tikšanās laikā puses pārrunāja turpmāko sadarbību jautājumā par valsts profesionālās ievirzes izglītību, muzeju un bibliotēku darbību, programmas “Latvijas skolas soma” īstenošanu un pilnveidi, nākamā gada budžeta prioritātēm, tai skaitā atalgojumu māksliniecisko kolektīvu vadītājiem, mediju politiku u.c.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka darbs kultūras jomā un ar to saistītu izaicinājumu risināšana ir būtiska visā valstī, bet pašvaldības ir nozīmīgs pamats kultūras attīstībā. G.Kaminskis arī akcentēja šī brīža sarežģīto situāciju pašvaldību budžetos, kas skar arī kultūru un to vistiešāk izjūt tieši iedzīvotāji. Tas ir arī jautājums par ieguldījumu Dziesmu un deju svētku rīkošanā, kur pašvaldības ir nozīmīgs atbalsts visām iesaistītajām pusēm. Tāpēc šogad īpaši svarīgi ir rast ilgtermiņa risinājumu, lai nodrošinātu stabilu un prognozējamu bāzes finansējumu pašvaldībām, tai skaitā turpinot diskusijas par iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporciju.

Ministra amata kandidāte A.Lace pauda atbalstu pašvaldībām, uzsverot turpmākās sadarbības stiprināšanu un atvērtību sarunām ar LPS dažādos kultūras nozares jautājumos. Tāpat puses ir vienisprātis, ka kultūras un izglītības jomām jāstrādā cieši kopā, lai sekmīgi risinātu skolu tīkla reformas, profesionālās ievirzes izglītības un citus svarīgus jautājumus.