Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs "Ainavu pārvaldība"

Latvijas Pašvaldību savienība un Valsts pētījumu programmas projekta "Ilgtspējīga zemes resursu un ainavu pārvaldība: izaicinājumu novērtējums, metodoloģiskie risinājumi un priekšlikumi (LandLat4Pol)" komanda  aicina 9.jūnijā plkst.10:00 piedalīties seminārā- diskusijā  par ainavu kvalitātes mērķiem, nacionālās nozīmes ainavām un vadlīnijām par to apsaimniekošanu, iespējām un iedzīvotāju iesaisti. 

Seminārs notiks LPS telpās, Mazā Pils ielā 1, 4.stāva zālē.

Darba kārtība:

1. Par pašvaldību līdzdalību Eiropas ainavu konvencijas mērķu sekmēšanā - (Ingūna Draudiņa, VARAM, Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta direktore).

2. Par Eiropas Padomes ainavu balvas nacionālo atlasi-

(Dace Granta, VARAM Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta Telpiskās plānošanas politikas nodaļas vecāka eksperte)

3. Par nacionālās nozīmes ainavām pašvaldību teritorijās: vietas un to stratēģiskā nozīme -

(Dr.geogr. Andris Klepers, Vidzemes Augstskola)

4. Vadlīnijas nacionālās nozīmes ainavu apsaimniekošanai: resurss un atbildība (Dr.oec. Agita Līviņa, Vidzemes Augstskola)

5. Ainavu kvalitātes mērķi un to sasniegšana (Dr.oec. Ilze Stokmane, Dr. arch. Daiga Skujāne, Dr. arch. Una Īle, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte)

6. Diskusija un jautājumi.

Semināra sēdē ir iespēja piedalīties attālināti pieslēdzoties tiešsaistes režīmā, izmantojot platformas Microsoft Teams meeting pieslēguma saiti: Click here to join the meeting