Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicinām piedalīties seminārā “Labā prakse elektroenerģijas un dabasgāzes iepirkumos”

2024. gada 30. maijā Latvijas Pašvaldību savienība, Valsts nekustamie īpašumi un SIA Enefit aicina piedalīties seminārā “Labā prakse elektroenerģijas un dabasgāzes iepirkumos”.

No 2024. gada 1.janvāra elektroenerģijas iegāde dinamiskās iepirkumu sistēmas (DIS) ietvaros ir pieejama arī pašvaldības iestādēm un to kapitālsabiedrībām. DIS tehniski uztur Valsts reģionālās attīstības aģentūra, savukārt Valsts nekustamie īpašumi, kā centralizētā iepirkuma institūcija, ir izveidojusi DIS elektroenerģijas iegādei, par ko vairāk 30. maijā Latvijas Pašvaldību savienības telpās pastāstīs valsts nekustamo īpašumu pārstāvis. Šobrīd DIS sistēmā ir noslēgti jau 27 līgumi.

Izmantojot DIS sistēmu ir iespējams iepirkt elektroenerģiju ar atvieglotu iepirkuma procedūru, samazinot administratīvo slogu un izmaksas, jo ir jau gatava dokumentācija iegādes veikšanai un standartizēts līguma projekts. Tāpat ir atlasīti tirgotāji atbilstoši pircēja kvalifikācijai, pasūtītājiem nav pašiem jāveic izvērtējums.

Pēc iepazīšanās ar Dinamisko iepirkumu sistēmu, semināra dalībniekus ar savi pieredzi un ieteikumiem iepazīstinās vieni no lielākajiem elektroenerģijas tirgotājiem Latvijā – SIA Enefit un AS "Latvenergo".

Semināru iespējams apmeklēt klātienē LPS telpās, 4. stāva zālē 11:00, un pieslēgties tiešsaistē: 

Microsoft Teams

Join the meeting now

Meeting ID: 312 327 888 414

Passcode: wHGMcS

Un semināru varēs skatīties tiešraidē LPS mājaslapas www.lps.lv sadaļā “Tiešraides-Videoarhīvs” vai sekojot šai saitei. Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi: tiesraide@lps.lv.

Video ieraksts un prezentācijas pēc tiešraides būs pieejamas LPS mājas lapā.

Informējam, ka semināra laikā tiks veikta fotografēšana, filmēšana. Izmantotie materiāli tiks izmantoti LPS publicitātes vajadzībām internetā un (vai) drukātajos materiālos.

Lai pēc semināra saņemtu prezentācijas, lūgums reģistrēties šeit: https://forms.gle/SUQJWkR49spzq6Xy5

Enefit - Labā prakse elektroenerģijas un dabasgāzes iepirkumos
AS «Latvenergo» pieredze un ieteikumi publisko iepirkumu jomā