Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārā „Pašvaldība un pasaule” galvenais akcents uz globālajām tendencēm

16. martā Gulbenē risinājās projektu „Vietējās pašvaldības - attīstības izglītības un sabiedrības izpratnes veicinātājas” (LADDER) un „Globālās izglītības sabiedrības veidošana” seminārs – forums „Pašvaldība un pasaule”, kurā piedalījās pašvaldību politiķi, darbinieki, eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Pasākuma mērķis – pilnveidot sabiedrības izpratni par savstarpējo saikni pasaulē, globālajiem izaicinājumiem un to iespējamiem risinājumiem. Dalībnieki diskutēja par globālajiem problēmjautājumiem – pārtikas drošība un veselība, ilgtspējīgs patēriņš un dzīves kvalitāte, migrācija un pilsoniskā līdzdalība, ilgtspējīgas pilsētas un kopienas. Ilgtspējīgas attīstības mērķi uzlabot cilvēku labklājību un aizsargāt planētas resursus savai un nākamajām paaudzēm rosina veikt pārmaiņas.

„Ilgtspējīgas attīstības mērķi aptver visus attīstības aspektus, tostarp labu pārvaldību, cilvēktiesības un drošību. Svarīga loma šo mērķu sasniegšanai ir pieejamo finanšu un cilvēkresursu izmantošana. Sabiedrības iesaistīšanās un aktīva rīcība var padarīt Ilgtspējīgas attīstības mērķus no lozungiem par līdzekļiem, kad esošo vajadzību nodrošināšanai nav apdraudētas nākamo paaudžu iespējas,” uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības  ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

Elita Kresse
LPS Padomniece ārējo sakaru jautājumos