Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pilnveidos atbalsta sistēmu bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu atbalstu līdz 2021. gada martam pilnveidos atbalsta sistēmu bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē.

Šobrīd jau ir izveidota Konsultatīvā nodaļa, kuras sastāvā ir dažādu jomu speciālisti: divi sociālie darbinieki, divi psihologi, atkarību profilakses speciālists, speciālais pedagogs un psihiatrs. Šīs nodaļas speciālistu uzdevums ir identificēt bērnu uzvedības traucējumus un saskarsmes grūtības, izstrādāt un īstenot atbalsta programmu 1000 bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem. Multidisciplinārā speciālistu komanda ļaus sekmīgāk identificēt uzvedības traucējumus un saskarsmes grūtības, kā arī noteikt nepieciešamos atbalsta pasākumus.

Plānots, ka Konsultatīvā nodaļa bērnu likumisko pārstāvju un speciālistu konsultēšanu uzsāks 2016. gada novembrī VBTAI telpās Ventspils ielā 53, Rīgā, 4. stāvā. Konkrētāku informāciju par konsultēšanas gaitu un pieteikšanās kārtību, var iegūt, zvanot pa tālruni 67359129, kā arī rakstot uz e-pastu: konsultativaiscentrs@bti.gov.lv.

Plašāka informācija: http://www.lm.gov.lv/news/id/7296