Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LVAF projektu konkursi pašvaldībām

Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija izsludinājusi divus projektu konkursus finansējuma saņemšanai vadlīnijā “Dabas un bioloģiskās daudzveidības aizsardzība un saglabāšana”.

Aktivitāte “Sugu un biotopu aizsardzības plānu ieviešana”:

Konkursā tiek atbalstītas aktivitātes prioritāri aizsargājamo sugu un biotopu saglabāšanai un aizsardzības pasākumiem, ja tie uz projektu iesniegšanas dienu ir noteikti spēkā esošā sugu vai biotopu aizsardzības plānā.

Pieejamais LVAF finansējums 190 000 eiro. Minimālā no LVAF pieprasāmā summa vienam projekta iesniegumam nav noteikta. Līdzfinansējuma nodrošināšana nav obligāta.

Par projekta iesniedzēju (vadošo īstenotāju) var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums, pašvaldība, pašvaldības institūcija vai zinātniska institūcija.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš – 30. marts.

Sugas un biotopu aizsardzības plāni pieejami šeit.

Atsevišķos plānos paredzētie apsaimniekošanas pasākumi, piemēram, niedru izpļaušana, ezeru krastu apauguma novākšana, ir svarīgi, pašvaldībām apsaimniekojot savā valdījumā nodotos publiskos
ezerus. Īstenojot šos plānus, var arī izkopt vecos parkus, atbrīvot upju straujteces no bebru dambjiem utt. Protams, jāņem vērā, ka pasākumus var īstenot vietās, kur konstatētas īpaši aizsargājamās sugas, kurām izstrādāti sugas aizsardzības plāni. Šī ir iespēja iegūt papildu līdzekļus, lai, saglabājot vai uzlabojot kādas aizsargājamas sugas dzīves vietu, vienlaikus veidotu sabiedrībai pievilcīgu un atpūtai izmantojamu vidi.

Aktivitāte “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (ĪADT) dabas aizsardzības plānu ieviešana”:

Konkursā tiek atbalstīta ĪADT aizsardzība un apsaimniekošana dabas daudzveidības saglabāšanai un aizsardzībai, ja šie pasākumi ir noteikti spēkā esošā ĪADT dabas aizsardzības plānā.

Pieejamais LVAF finansējums 600 000 eiro. Minimālā no LVAF pieprasāmā summa vienam projekta iesniegumam ir 40 000 eiro. Minimālais līdzfinansējuma apjoms – 10% no projekta kopējām izmaksām.

Projekta iesniedzēji var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, zinātniskā institūcija vai pašvaldība.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš – 23. marts.

Dabas aizsardzības plāni pieejami šeit.

Šajā aktivitātē iespējama, piemēram, tūrisma infrastruktūras izveide vai atjaunošana, ezeru apsaimniekošana u.c.

Ar jautājumiem par aktivitātēm, konkrētām vietām, kurās aktivitātes var īstenot, un citiem jautājumiem laipni aicināti vērsties pie LPS padomnieces vides aizsardzības jautājumos Sandras Bērziņas
(26527258; sandra.berzina@lps.lv).

LVAF izsludinājusi projektu konkursu arī vadlīnijā “Multisektoriālie projekti” tiek izsludināts viens konkurss finansējuma saņemšanai

Aktivitātē “ Praktiskās vietējās vides iniciatīvas vides stāvokļa uzlabošanai un vides apdraudējuma risku novēršanai”:

Konkursa ietvaros tiek atbalstītas aktivitātes, kas vērstas uz vides stāvokļa uzlabošanu un esoša, potenciāla vides stāvokļa apdraudējuma riska novēršanu.

Pieejamais LVAF finansējums - 260 000 eiro. Minimālā no LVAF pieprasāmā summa vienam projekta iesniegumam ir 30 000 eiro. Līdzfinansējumam jābūt ne mazāk par 30% no projekta kopējām izmaksām.

Projekta iesniedzējs var būt pašvaldība.

Projektu koncepciju iesniegšanas termiņš ir 2. marts.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski pieejami LVAF administrācijas mājaslapas www.lvafa.gov.lv sadaļā „Projektu konkursi, Projektu konkursu nolikumi”.