Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvija pieteiks Grobiņas arheoloģisko ansambli un Kuldīgas vecpilsētu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam

21. septembrī notika UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Asamblejas sēde, kurā nolēma UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam no Latvijas nacionālajā sarakstā iekļautajām nominācijām izvirzīt divas: „Grobiņas arheoloģiskais ansamblis” un „Kuldīgas vecpilsēta Ventas senlejā”. Asambleja atzinīgi novērtēja Grobiņas novada un Kuldīgas novada pašvaldības paveikto darbu un pauda atbalstu nominācijas failu sagatavošanai UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam.

Asambleja sēdes laikā uzklausīja arī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāres Mudītes Priedes viedokli par minēto nominācijas failu sagatavošanu. Arī M.Priede pauda atbalstu un atzinīgi novērtēja abu pašvaldību ieguldīto lielo darbu nominācijas failu sagatavošanā. “Īpaši vēlos izcelt šo pašvaldību aktīvo sadarbību ar zinātniekiem, ekspertiem, kā arī sabiedrības aktīvo iesaisti un izglītošanu kopīga mērķa sasniegšanai” uzsvēra LPS ģenerālsekretāre.

Nominācijas failus UNESCO Pasaules matojuma sarakstam Grobiņas novada pašvaldība iesniegs 2020. gada februārī, bet Kuldīgas novada pašvaldība – 2021. gada februāri (valsts gadā var iesniegt tikai vienu nominācijas failu).

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Asambleju vada kultūras ministre Dace Melbārde un tās sastāvā ir 21 loceklis no dažādām valsts institūcijām un sabiedriskajām organizācijām tostarp arī Latvijas Pašvaldību savienība. 

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos