Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību sadarbības tīkla izglītības jautājumos sanāksme Jelgavā

Lai kopā ar pašvaldībām izvērtētu projekta “PuMPuRS” iespējas un iesaistītos tā realizācijā, LPS pašvaldību izglītības tīklā organizēja trīs seminārus par darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.4. specifiskā atbalsta mērķa “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus” projekta “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” – “PuMPuRS” realizācijas gaitu pašvaldībās un pieredzes apmaiņu.

Tīkla pirmais seminārs notika 7. novembrī Cēsīs, uz otro sanāksmi tīkliņa dalībnieki pulcējās 28. novembrī Krustpils novadā, bet trešais – noslēdzošais seminārs notika 6. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā Jelgavā. Semināru atklāja LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos un Pašvaldību izglītības tīkla vadītāja Dr. sc. admin. Ināra Dundure.

Ievadinformāciju par projektu “PuMPuRS” sniedza projekta vadītāja Inese Vilāne. Viņas kolēģi Kristīne Jozauska, Lauris Liepiņš un Katrīna Sudakova pastāstīja par projekta satura īstenošanu, pašvaldību un izglītības iestāžu lomu priekšlaicīgu mācību pārtraukšanas risku mazināšanā, jaunatnes iniciatīvu projektiem, prevencijas sistēmas izveidi pašvaldībā un sadarbības līgumu. Savā pieredzē dalījās Jelgavas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza, Dobeles novada pašvaldības projekta koordinatore Evita Evardsone un Lielvārdes novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Inga Reķe.

Atgādinām, ka par projekta sadarbības partneri var kļūt ikviena Latvijas pašvaldība un iesaistīties tajā var gan šobrīd, gan vēlāk visā projekta īstenošanas periodā. Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos