Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vietējo rīcības grupu konference Siguldā

Pagājušonedēļ Siguldā divas dienas norisinājās vietējo rīcības grupu gada konference, kur tika diskutēts par paveikto šajā plānošanas periodā un spriests par nepieciešamo nākamajā plānošanas periodā lauku teritorijā.

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe piektdien kopā ar Zemkopības ministrijas un VARAM pārstāvjiem piedalījās diskusijā un apsprieda multifondu pieeju. LPS padomniece uzsvēra, ka nozīmīgi vietējās attīstības virzītāji laukos ir vietējās rīcības grupas un pašvaldības.

Viņas galvenās tēzes: Gintera Pauli filozofija (zilā ekonomika); pastāvīgi būt dabas iedvesmotam (domāt citādi, ārpus lineārā; veidot sistēmu visu labumam; dažādošana – spēja izturēt pārmaiņas; vispirms meklēt atbildes fizikā; jaunais mērķis ir atjaunojamie resursi); mainīt spēles noteikumus (savstarpēji saistītas problēmas ir iespējas; aizstāt kaut ko ar neko – delfīni zvejo bez tīkliem; smelties idejas no dabas – inovācijas; daudzveidība; stiprināt kopīpašumu; novērtēt visu un ikvienu; pieprasīt veselību un laimi; pat vissliktākajos apstākļos ir iespējas radīt darba vietas – prieks, ka laukos visvairāk darba vietas ir radītas ar LEADER projektu palīdzību); pievērsties tam, kas ir lokāli pieejams (radīt vietējo iespēju portfeļus, izstrādāt stratēģijas ar rīcībām un vairākām naudas plūsmām un labumiem; naudu caur kopienām; atdzīvināt infrastruktūru; vienmēr saglabāt ētiku un pamatvērtības); vispirms jādomā par pamatvajadzībām; vietējo resursu izmantošana, fizika =  ilgtspējīga attīstība; sadarbība, kopdarbība, klāsteri, papildinātība!

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece

ZM prezentācija par LEADER
LLF par LEADER un veiksmes stāstiem
Lauku attīstības un Zivsaimniecības rīcības programma
LLKC prezentācija par laukiem
VARAM prezentācija par reģionālo politiku un LEADER