Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadība darba vizītē Olaines novada pašvaldībā

10. janvārī Olaines novada pašvaldībā darba vizītē viesojās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

Tikšanās gaitā ar domes priekšsēdētāju Andri Bergu tika pārrunāta aktīva LPS iesaiste pašvaldībām konceptuāli nozīmīgu jautājumu risināšanā starp valsts pārvaldes institūcijām, ministrijām un citām iestādēm. Tā, piemēram, jautājumā par ēdināšanas pakalpojumu apmaksu speciālajās pirmsskolās un deputātu algu likmju jautājumā, ko pēdējā laikā aktualizējis KNAB, sodot divas pašvaldības Latvijā. Uzklausot Olaines novada pašvaldības vadītāju, G. Kaminskis informēja, ka savā darba kārtībā tuvākajam laikam iekļāvis tikšanos ar KNAB vadību, lai to vēlreiz pārrunātu, uzzinātu neskaidrību cēloņus un nepieļautu dažādu interpretāciju nākotnē.

Pārrunājot nesenos notikumus saistībā ar Rīgas domi, Olaines novada domes priekšsēdētājs rosināja LPS aktīvāk aizstāvēt pašvaldību intereses, neraugoties uz politisko konjunktūru valstī. Sarunā tika skatīta arī iespējamā pašvaldību administratīvā reforma un runāts par Olaines novadam aktuāliem saimnieciskajiem jautājumiem.

Teksts un foto: Mārīte Rūja, Olaines novada pašvaldība