Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izdota jauna latgaliešu humora grāmata “Kas bez iuzu – tys bez bādys!”

Biedrība “Latgolys Studentu centrs” nesen izdevusi jaunu latgaliešu joku grāmatu “Kas bez iuzu – tys bez bādys!”. Kabatas formāta krājumā apkopoti sulīgākie latgaliešu izteicieni, gudrības, vēlējumi, tosti un smieklīgi atgadījumi. 2. februārī Riebiņu novada Sīļukalna pagastā tiek rīkots jautrs atpūtas vakars latgaliešu gaumē.

Latgalieši jau izsenis pazīstami ar savu sirsnību un humora izjūtu. Tādēļ arī biedrības jaunieši pirms dažiem gadiem uzsāka vākt mūsdienu mutvārdu folkloru. Šo grāmatu lasītājs varēs izmantot kā špikeri dažādos svētkos, kad jāsaka kāds tosts vai kaut kas gudrs vai smieklīgs, bet pašam nekas nenāk prātā. Grāmatā ir iekļautas arī fotogrāfijas ar asprātīgiem teicieniem, multimākslinieka Raibais ilustrācijas un Gaļinas Gruziņas karikatūras. Grāmatu var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, veikalos “Liesma” Rēzeknē un “O!Marta” Daugavpilī un internetveikalā taiseitslatgola.lv.

Biedrība “Latgolys Studentu centrs”  un Sīļukalna kultūras nams aicina visus interesentus uz nenormāli nopietni un briesmīgi glaunu pasākumu 2. februārī plkst. 19 Sīļukalna Kultūras namā. Pasākumā ar dažādām smieklīgām miniatūrām uzstāsies amatierteātri no tuvākas un tālākas apkārtnes, būs konkursi, joki, fotografēšanās un iespēja tikt pie jaunās grāmatas. Visi zina, ka vislabākās balles notiek Sīļukalnā! Tādēļ pēc pasākuma visi aicināti uz jestru latgaliešu ballīti ar mūzikas grupu “Ivarmīns”.

Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījusi biedrība “LR”.

Sagatavojusi Dagnija Dudarjonoka

(bīdreiba "Latgolys Studentu centrs")