Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Veidos sadarbību starp Ventspils un Norvēģijas zinātnes centriem

EEZ/Norvēģijas Finanšu instrumenta programmā Norvēģijas sadarbības partneri rīkoja Latvijas un Norvēģijas zinātņu centru pārstāvju tikšanos ar mērķi noteikt sadarbību starp zinātnes centriem.

Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā seminārā tika apstiprināta sadarbības veidošana starp Ventspils Zinātnes un inovācijas centru un Bergenas zinātnes un eksperimentu centru “VilVite”, ko apliecināja arī EEZ/Norvēģijas Finanšu instrumenta pārvaldošās institūcijas DIKU programmas direktore Vīna Žīla. Sadarbība tiks veidota saistībā ar interaktīvo mācību programmu izveidi, īpašu uzmanību pievēršot tehniski radošu un tehnoloģiju izglītības virzienu attīstībai, kurā iesaistīs gan bērnus (sākot no pirmsskolas līdz vidusskolai), gan pieaugušos.

Bergenas zinātnes un eksperimentu centrs “VilVite” piedāvā vairāk nekā 100 dažādus eksponātus. Interesenti var piedalīties hidroenerģijas eksperimentos, virtuālās zemūdens ekspedīcijās, vērot fizikas un ķīmijas šovu, izmēģināt televīzijas diktora lomu laika ziņu kanālā, redzēt, kā veidojas un tiek iegūta nafta, un daudzus citus aizraujošus eksperimentus un zinātnes brīnumus.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centru iecerēts veidot kā daudzfunkcionālu interaktīvu izglītojošu centru. Centra ekspozīcijai ir atlasīti un Ventspils pilsētas domes komisijā apstiprināti 93 interaktīvi eksponāti, kurus plānots izvietot septiņās tematiskajās galerijās. Zinātnes centra galerijas ir interaktīvas, izglītojošas, kur atbilstoši bērnu vecumam iespējams izprast zinātnes sasniegumus un likumu kopsakarības.

Ēkas būvniecību paredzēts uzsākt šāgada pirmajā pusē, bet Centra atklāšana plānota 2020./2021. gadā. Projekts tiks īstenots, izbūvējot ēku divās daļās: Zinātnes centra jeb Interešu izglītības centra izbūve un Inovāciju centra izbūve.

Ēkā plānots radīt ap 120 jaunu darba vietu, kas ieviesīs jaunas izmaiņas Ventspils darba tirgū.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: "VilVite" zinātnes centrs