Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkurss "Mans Raiņa dzejolis"

Raiņa muzejs "Jasmuiža” izsludinājis vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursu "Mans Raiņa dzejolis" bērniem vecumā no septiņiem līdz 15 gadiem.

Vai tev ir kāds dzejolis, kuru vari nosaukt kā sev tuvu un mīļu? Varbūt tas ir tieši Raiņa dzejolis? Ja tādu vēl neesi atradis, iespējams, ir pienācis īstais brīdis, lai paņemtu rokās kādu no dzejnieka krājumiem un atrastu rindiņas, kas liksies īpašas. Aicinām tevi piedalīties konkursā, uzzīmējot, uzgleznojot vai izveidojot savu Raiņa dzejoli!

Ar sirsnīgo Raiņa bērnu dzeju ir uzaugušas daudzas paaudzes. Mēs visi labi zinām dzejoļus par kaķenīti, kurai bērni bija, par zelta sietiņu ar sudraba stīgām, par lielo slinkumu, par mākonīti un sasisto krūzi, par grāmatu, kas pati nelasās, vai lellīti Lolīti un daudzus citus.

Šoreiz starp tiem izvēlieties vienu, kuru gribētu ieteikt un parādīt citiem!

Tāpēc lasiet, zīmējiet, veidojiet, gleznojiet un piedalieties konkursā! Savu darbu atsūtiet uz dzejnieka jaunu dienu zemi Jasmuižu!

Konkursa uzdevums ir izveidot vizuālās vai vizuāli plastiskās mākslas darbu brīvi izvēlētam Raiņa dzejolim.

Vizuālajā mākslā:

* zīmējumus un gleznojumus dažādās tehnikās;

* grafikas un zīmējumus ne mazākus par A4 formātu;

* gleznojumus A3 vai A2 formātā.

Vizuāli plastiskajā mākslā:

* dimensiju darbus (individuālus un kolektīvus) dažādās tehnikās.

Viens autors vai autoru kolektīvs konkursā piedalās ar vienu darbu.

Konkursa organizatoriem ir tiesības konkursam iesniegtos darbus izmantot publikācijās, izstādēs, reklāmas materiālos. Konkursam iesniegtos darbus to autori varēs saņemt Raiņa muzejā "Jasmuiža” pēc izstādes noslēguma.

Darbu iesniegšanas termiņš ir 1. aprīlis (pasta zīmogs).

Darbs ar norādi "Vizuālo un vizuāli plastisko darbu konkursam MANS RAIŅA DZEJOLIS” iesniedzams, sūtot pa pastu: Raiņa muzejs "Jasmuiža”, Aizkalnē, Preiļu novadā, LV–5305, vai iesniedzot Raiņa muzejā "Jasmuiža” (Preiļu novada Aizkalnē), iesniegšanas laiku saskaņojot pa tālruni 29487589.

Informācija uzziņai pa tālr. 29487589 (Solvita Kleinarte) vai e-pastu: jasmuiza@memorialiemuzeji.lv.

Apbalvošanas sarīkojums un godalgoto darbu izstādes atklāšana paredzēta 10. maijā Raiņa muzejā "Jasmuiža”.
Konkursa balvu sponsori: Memoriālo muzeju apvienība, Apgāds Zvaigzne ABC, Dailes teātris, Latgales keramiķi Raivo Andersons, Viktors Ušpelis un Edvīns Vincevičs.

Konkursa nolikumu skatīt: www.memorialiemuzeji.lv.