Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī veiksmīgi noslēdzies projekts "Safety First!”

2. februārī veiksmīgi noslēdzās Ventspils Digitālā centra realizētais projekts "Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē” ("Safety First!").

Projekta “Safety first!” īstenošana tika uzsākta 2017. gada aprīlī un ilga 22 mēnešus. Projekta mērķis bija paaugstināt Latvijas un Lietuvas glābēju kapacitāti, informēt iedzīvotājus un tūristus par drošu atpūtu pludmalē, kā arī modernizēt aprīkojumu.

Projekta gaitā Ventspils Digitālais centrs veica šādas galvenās aktivitātes:

* Ventspilī tika izveidots Eiropas Savienības standartam atbilstošs rāciju tīkls. Ciparu radiosakaru tehnoloģija TETRA ir Eiropā vispārpieņemta radiosakaru sistēma šādiem kritiskiem radiosakariem – policijas darbiniekiem, mediķiem, ugunsdzēsējiem utt.;

* ciparu formāts nodrošina ļoti labu balss kvalitāti un papildu funkcijas darba ērtībai, reakcijas laika samazināšanai, darba drošībai, pārraides konfidencialitātes nodrošināšanai;

* izveidoti informatīvi stendi, kas tika piestiprināti pie pārģērbšanās kabīnēm Ventspils pludmalē. Stendos parādīti pamata ieteikumi drošai atpūtai pie jūras;

* Ventspils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki, t.sk. pludmales glābēji, paaugstināja savu kapacitāti, piedaloties četros teorētiskajos semināros un divos praktiskajos treniņos Latvijā un Lietuvā.

Projekta galvenais partneris bija Ventspils Digitālais centrs, projekta partneri: Latvijas un Lietuvas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesti, Liepājas pašvaldība, Pāvilostas pašvaldība un Neringas pašvaldība (Lietuva).

Projekta kopējais apjoms – 589 337 eiro, kur Ventspils pilsētas pašvaldības budžets ir 171 609 eiro, no kā 85% līdzfinansēja Eiropas Savienība un 5 % – valsts budžeta dotācija.

Sagatavojusi Kristīne Bergmane-Korāte,

Ventspils Digitālā centra mārketinga speciāliste