Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Bezmaksas tehniski radošās darbnīcas skolēniem par enerģijas taupīšanas jautājumiem

Latvijas vispārējās izglītības iestādes aicinātas pieteikt 6.–9. klašu skolēnus bezmaksas tehniski radošajām darbnīcām par energoefektivitāti.

Projektā “Pārrobežu sadarbība energoresursu taupīšanas veicināšanai” (“Energy Advice”) no 18. februāra līdz 31. maijam pirmajiem 2000 Latvijas 6.–9. klašu skolēniem būs iespēja bez maksas piedalīties jaunās tehniski radošajās darbnīcās par energoefektivitāti un enerģijas taupīšanas jautājumiem:

* 6. klasei – tehniski radošā darbnīca “Enerģijas taupīšanas čempioni”;

* 7.–8. klasei – tehniski radošā darbnīca “Gudrais skolas direktors”;

* 9. klasei – izlaušanās spēle “Izlauzies no enerģijas zudumiem!”.

Darbnīcu laikā skolēni papildinās savas zināšanas par energoresursu taupīšanu un energoefektivitāti, kas noderēs, lai veiksmīgāk startētu izglītojošajā pārrobežu konkursā “Energy Advice”, kas projekta ietvaros notiks no 2019. gada septembra līdz 2020. gada janvārim.

Darbnīcas tiks organizētas Kurzemes, Vidzemes, Rīgas un Rīgas rajona vispārējās izglītības iestādēs. Savukārt iepriekš neminēto Latvijas reģionu vispārējās izglītības iestādēm ir iespēja pieteikties uz darbnīcām, kas notiks Ventspilī – Zinātnes un tehnoloģiju muzeja “Kurzemes Democentrs” telpās.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejs "Kurzemes Democentrs” ir interaktīvs zinātnes centrs Ventspilī, kas bērniem, jauniešiem un ikvienam interesentam piedāvā aktīvu, aizraujošu, izzinošu un interesantu piedzīvojumu, iepazīstot tehnoloģiju pasauli.

Sagatavojusi Elīza Trama,

nodibinājuma “Ventspils augsto tehnoloģiju parks” projektu vadītāja