Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī uzsāks biroju ēku pārbūvi Pils ielā 45

Īstenojot vienu no vērienīgākajiem senpilsētas projektiem, 28. februārī Ventspilī tika parakstīts līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par projekta “Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā Ventspilī” realizāciju, kura iesniedzējs un īstenotājs ir Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”.

Projekta īstenošanas gaidāmie rezultāti un ieguvumi ir degradētās teritorijas atjaunošana 1527 m2 platībā pilsētas vēsturiskās apbūves teritorijā Pils ielā Ventspilī. Galvenie šā projekta ieguvumi sabiedrībai būs jaunizveidotās darbvietas, kā arī nefinanšu investīcijas komercdarbības infrastruktūrā 300 000 eiro apmērā. Viens no būtiskākajiem ieguvumiem būs daudzfunkcionālu biroju telpu izveide, infrastruktūra komercdarbības attīstībai ar kopējo platību 831 m2, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu pilsētvides attīstību un veicinot jaunu darbvietu radīšanu. Ventspilī 2018. gada 19. decembrī notika pirmā mutiskā izsole ar augšupejošu soli biroju telpu īres tiesībām Pils ielā 45 un Pils ielā 47, kur īres tiesības ieguva uzņēmums SIA “TestDevLab”, kas nākotnē šajos birojos plāno ierīkot 37 jaunas darba vietas.

Projekta galvenās plānotās darbības ir divu avārijas stāvoklī esošu ēku pārbūve, kas ietver iekšējo un ārējo komunikāciju izbūvi un teritorijas labiekārtošanu Pils ielā 45, kam saskaņā ar Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.–2020. gadam pielikumu “Investīciju plāns” ir noteikts degradētas teritorijas statuss. Turklāt atjaunojamā teritorija atrodas Ventspils vēsturiskajā centrā, kam noteikts valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa statuss, kā arī valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa – Ventspils senpilsētas – aizsardzības zonā.

Būvniecības pirmajā kārtā pārbūvēs ēkas Pils ielā 45 un Pils ielā 47, labiekārtos teritoriju, izbūvējot automašīnu stāvvietas, gājēju ietves un uzstādot jaunus atpūtas soliņus, kā arī veicot apzaļumošanu un iekārtojot velosipēdu novietnes. Būvdarbus veiks uzņēmums SIA “Pilsbūve”, būvuzraudzību – SIA “Firma L4”, savukārt būvprojekta autoruzraugs ir uzņēmums SIA “Baltex Group”. Projekta plānotais ieviešanas ilgums ir līdz 2020. gada 27. decembrim.

Ēku Pils ielā 45 un Pils ielā 47 pārbūve un teritorijas labiekārtojums tiek veikts ar Eiropas Reģionāla attīstības fonda līdzfinansējumu.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: P/i “Komunālā pārvalde”