Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!

Bauskas novada atpūtas kompleksā “Miķelis” Latvijas un Lietuvas pierobežu pašvaldību vadītāji tikās, lai parakstītu sadarbības līgumu par projekta “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē! 2019” realizāciju. Tā mērķis ir latviešus un lietuviešus iepazīstināt ar pierobežas tūrisma objektiem un pasākumiem. Katras pašvaldības finansējums ir 867,75 eiro, kas tiks novirzīts maršruta bukleta izdošanai, balvu iegādei un noslēguma pasākuma organizēšanai.

Maršrutu un akciju jau trešo gadu veido un organizē astoņas pašvaldības – Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada pašvaldība Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu rajona pašvaldība Lietuvā. Akcija norisināsies no šāgada 1. maija līdz 30. septembrim.

Apceļot Zemgales un Lietuvas pierobežu aicināti Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji gan kopā ar ģimeni, gan draugiem, gan klases biedriem! Akcijā var piedalīties Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji no 12 gadu vecuma. Maršruta un akcijas brošūra, kurā būs pieejama informācija par 24 akcijas objektiem, pasākumiem un papildu apskates vietām kopīgajā maršrutā, tiks izdota aprīlī un būs pieejama tūrisma informācijas centros Bauskā, Biržos, Pasvalē, Pakrojā un Jonišķos.

Šāgada akcijā ir daudz jaunumu:

* visi objekti pieejami jebkurā diennakts laikā;

* tiem nav ieejas maksas;

* lai saņemtu zīmogu, akcijas dalībniekam ir jānofotografējas pie akcijas objekta (selfijs).

Akcijas zīmogu varēs saņemt Bauskas, Biržu, Pasvales, Pakrojas, Jonišķu Tūrisma informācijas centrā, uzrādot fotogrāfijas (telefonā vai fotoaparātā), kurās jābūt redzamam akcijas dalībniekam un akcijas objektam!

Iesniedzot apzīmogotās akcijas kartes Bauskas, Biržu, Pakrojas, Pasvales vai Jonišķu Tūrisma informācijas centrā līdz 1. oktobrim, būs iespēja pretendēt uz kādu no 16 balvām:

• četri Latvijas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši vismaz 16 akcijas pasākumus vai objektus (katrā pašvaldībā divus), varēs iegūt velosipēdu no Biržu, Pasvales un Pakrojas, Jonišķu rajona pašvaldībām;

• četri Lietuvas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši vismaz 16 akcijas pasākumus vai objektus (katrā pašvaldībā divus), varēs iegūt velosipēdu no Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada pašvaldībām;

• papildus astoņi dalībnieki no tiem, kas būs iesnieguši derīgas anketas, bet nebūs ieguvuši velosipēdu, varēs iegūt atbalstītāju veicināšanas balvas – dāvanu kartes romantiskām pusdienām vai nakšņošanai.

Apceļošanas akcijas noslēgums ar dāvanu pasniegšanu to ieguvējiem tiks organizēts 12. oktobrī Iecavā, līdz ar to simboliski noslēdzot aktīvo tūrisma sezonu.

Par akciju, sadarbības teritorijas tūrisma piedāvājumu un pasākumiem var uzzināt, sekojot FB lapai @kaiminizemgale.

Sagatavojusi Inese Turkupole-Zilpure,

Bauskas Tūrisma informācijas centra un projekta vadītāja