Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mežs ienāk Jelgavā!

LLU Meža fakultāte sadarbībā ar nozares organizācijām un uzņēmumiem “Meža dienu 2019” ietvaros organizē pasākumu  “Mežs ienāk Jelgavā 2019”.

Pasākuma mērķis: iesaistot meža nozares organizācijas un uzņēmumus, izglītot sabiedrību par meža apsaimniekošanu, tās nozīmi meža produktivitātes un vērtības paaugstināšanā, koksnes izmantošanas iespējām augsta sabiedrības labklājības līmeņa nodrošināšanā, kā arī Latvijas valsts un ekonomikas izaugsmē, turklāt praktiski parādot, ka meža apsaimniekošana nav tikai koku ciršana, bet pasākumu kopums, kas nodrošina ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu un kokrūpniecību Latvijā.

Pasākuma norises laiks: 17. aprīlī plkst. 10:00–17:00

Norises vieta: Jelgava, Pasta sala

Pasākuma laikā interesenti (studenti, skolu jaunatne, pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, pilsētas iedzīvotāji un tās viesi) tiks iepazīstināti ar meža apsaimniekošanas ciklu – augsnes sagatavošanu un meža atjaunošanu, kopšanas nepieciešamību, meža izmantošanas laikā iegūstamo produkciju (sortimenti, enerģētiskā koksne), kā arī koksnes produktu tālāko pārstrādi – enerģētiskā koksne, zāģmateriāli, koka izstrādājumi un būvniecība. Paralēli šogad šā pasākuma ietvaros tiks iedibināta tradīcija izgatavot koka skulptūras, kā arī Meža fakultātes (Akadēmijas ielā 11) zālē no 17. aprīļa līdz 3. maijam būs apskatāma Zemgales reģiona Medību trofeju izstāde.

Pasākuma laikā tiks demonstrētas mežistrādes mašīnas, augsnes sagatavošanas frēze, ugunsapsardzības aprīkojums un automašīnas, šķeldotājs, malkas skaldītājs, lentzāģis un mazizmēra kokapstrādes iekārtas. Visas dienas garumā notiks dažādu iekārtu un instrumentu paraugdemonstrējumi, kā arī būs iespēja izmēģināt darbu ar tiem, piedalīties zāģēšanas sacensībās, izmēģināt prasmes darbā ar harvestera un forvardera simulatoriem. Savas prasmes demonstrēs arboristi.

Izglītojošos stendos tiks stāstīts par meža atjaunošanu, kopšanas nepieciešamību, sortimentu iznākumu no priedes un bērza stumbra. Interesentiem būs iespēja redzēt, kā no baļķa top zāģmateriāli, un iepazīties ar koka izmantošanas iespējām gan būvniecībā, gan dažādu produktu ražošanā. Pasākuma dienā bioenerģētikas jomā norisināsies atraktīvi paraugdemostrējumi ar dažādiem koksnes produktiem, dedzinot šķeldu, granulas un briketes.

Pasākumu organizē: LLU Meža fakultāte, Jelgavas pilsēta, LVMI “Silava”, aģentūra “Meža pētīšanas stacija "Kalsnava"”, SIA “Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts”, studentu biedrība “Šalkone”.

Atbalsts: Meža attīstības fonds, meža nozares uzņēmumi.

Informatīvais atbalsts:  www.zemeunvalsts.lv.