Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izvēlēta Ventspils 19. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla devīze

Līdz 31. marta plkst. 16 iedzīvotājiem tika dota iespēja balsot par Ventspils 19. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla devīzi. Apkopojot balsošanas rezultātus, par šāgada Starptautiskā ziedu paklāja festivāla devīzi konkursa komisija apstiprinājusi nosaukumu “Ziedu melodija”.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” līdz 15. martam aicināja ventspilniekus izteikt ierosinājumu iespējamai 19. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla devīzei, kopumā saņemot teju 30 ierosinājumus. Apkopojot un izvērtējot saņemtos ierosinājumus, tajā skaitā iespēju ziedu paklāju veidotājiem radoši izpausties, tika izvēlētas trīs devīzes, par kurām bija iespējams balsot portālā www.ventspils.lv līdz 31. marta plkst. 16.

Devīzes, kas tika izvēlētas balsošanai, bija:

  • “Simfonija”,
  • “Ziedu melodija”,
  • “Dziedi, Ventspils”.

Par devīzi “Ziedu melodija” nobalsoja vairāk nekā puse balsotāju jeb 53,7%. Savukārt par atlikušajām devīzēm balsoja gandrīz vienlīdzīgs iedzīvotāju skaits – par devīzi “Simfonija” savu balsi atdeva 23,9% balsotāju, par devīzi “Dziedi Ventspils” – 22,4% balsotāju.

Starptautiskajā ziedu paklāju festivālā tiks aicināti piedalīties gan profesionāli floristi, gan amatieri no Latvijas un ārvalstīm. Festivāla mērķis jau kopš pirmssākumiem ir floristu un festivāla apmeklētāju iepazīstināšana ar jaunākajām tendencēm un tehnikām ziedu kompozīciju veidošanā, kā arī floristikas popularizēšana sabiedrībā.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls notiks Ostas ielas promenādē Ventspils pilsētas svētku laikā no 1. līdz 4. augustam.

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sabiedrisko attiecību speciāliste