Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspils strūklakas pošas sezonas atklāšanai

Drīzumā no ziemas sezonas tiks modinātas Ventspils strūklakas, lai iepriecinātu ventspilniekus un pilsētas viesus siltajos vasaras mēnešos. Lai laikus sagatavotos strūklakas sezonu atklāšanai, p/i “Komunālā pārvalde” šobrīd veic to apsekošanu un sagatavošanu, un jau tuvākajā laikā tās varētu ieslēgt.

Aprīlis ir tas laiks, kad kopā ar dabu arī cilvēki sāk mosties: uz ielām tie iziet arvien vairāk un biežāk, dodas garākās pastaigās, tādēļ pavasarī arī pilsētai jāatmostas visā daiļumā. Lai iedzīvotājus un pilsētas viesus arī šovasar priecētu visas deviņas pilsētas strūklakas, pašlaik notiek profilaktiska apkope to dzinēju mehānismiem, baseinu tīrīšana, strūklaku dekoratīvo elementu daļu attīrīšana no nogulsnēm un uzspodrināšana, kā arī visu ziemā noņemto tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana. Tāpat maina bojātās detaļas un mehānismus, nepieciešamības gadījumā tās remontē un atjauno. Lielā laukuma strūklakai “Valzivs” papildus sezonas atklāšanas sagatavošanas darbiem mastos tiek iekārti karodziņi.

Strūklakas tiks ieslēgtas, nostabilizējoties laikapstākļiem, kad vidējā diennakts temperatūra būs ne mazāka par +5 grādiem. Iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēs šādas strūklakas Ventspils pilsētā:

strūklaka Lielajā laukumā “Fregate “Valzivs””;

strūklaka Piedzīvojumu parkā;

strūklaka Jaunpilsētas laukumā “Saules laiviņas";

strūklaka Dzirnavu laukumā;

strūklaka pie Ventspils augstskolas “Lāses”;

strūklaka “Kuģu vērotājs”;

strūklaka “Kāpu priede”;

peldošā strūklaka Vidumupītē pie Lielā prospekta;

peldošā strūklaka dīķī pie Reņķa dārza.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste