Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgas pašvaldība piešķirs teju pusmiljona eiro līdzfinansējumu 38 dzīvojamo māju remontdarbiem

Rīgas pašvaldības komisija 16. aprīlī atbalstīja 463 000 eiro pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu 38 daudzdzīvokļu mājām dažādiem ēku remontdarbiem – gan iekšdarbiem, gan fasāžu un jumtu atjaunošanai. Kopējā remontu summa šīm ēkām plānota 926 000 eiro, no kuras pusi segs pašvaldības līdzfinansējums.

"Šajās 38 mājās ir aptuveni 2500 dzīvokļu, kuros jau tuvākajā laikā rīdzinieki varēs izbaudīt siltus, gaišus un komfortablus apstākļus – īstu māju sajūtu,” norādīja līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs. Viņš arī uzsvēra: "Ļoti priecē pozitīvā dinamika: 2018. gadā mēs kopumā atbalstījām 48 projektus, bet šogad vienā komisijas sēdē vien atbalstīti jau 38 projekti.”

Komisija arī nolēma vēl astoņām mājām dot 60 dienas laika kļūdu labošanai projektu pieteikumos.

23. aprīlī plkst. 12 Rīgas domes sēžu zālē paredzēta svinīga līgumu noslēgšana ar dzīvojamo māju pārstāvjiem par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Pagājušajā gadā tika apstiprināta jauna programma, kas paredz sniegt pašvaldības finansiālo atbalstu dzīvokļu īpašnieku biedrībām ne tikai energoaudita veikšanai, bet arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei. Līdzfinansējumu 50% apmērā var saņemt arī energoefektivitātes uzlabojumiem un dzīvojamās mājas atjaunošanai. Tika arī izveidota komisija, kas izvērtē iesniegtos priekšlikumus un lemj par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Jaunā programma jau guvusi lielu dzīvokļu īpašnieku biedrību ievērību, jo kopš pagājušā gada vairāku simtu māju iedzīvotāji ir interesējušies par nepieciešamajiem dokumentiem.

Sagatavojis Mārtiņš Vilemsons,

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators

Attēlā: Māja D. Brantkalna ielā 9, kas pirmā pabeigusi remontdarbus ar pašvaldības līdzfinansējumu.

Foto: Nora Krevņeva-Baibakova