Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pirmais Ķekavas novada sporta svētku velobrauciens

Lai veicinātu aktīvu brīvā laika pavadīšanu, popularizētu šosejas riteņbraukšanu un stiprinātu velobraukšanas tradīcijas Ķekavas novadā, 25. maijā Ķekavā notiks pirmais Ķekavas novada sporta svētku velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 500 metri un garākā  80 kilometri.

Sacensības rīko Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju, un tās notiek saskaņā ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības noteikumiem.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire"Ķekavas novads ir labākais novads, lai augtu, būtu aktīvi, dzīvotu veselīgi un dabai draudzīgi un, protams, gūtu arī panākumus. Tādēļ aicinu ikvienu piedalīties pirmajā Ķekavas novada sporta svētku velobraucienā, izbaudot gan sportisku azartu un pozitīvas emocijas, gan atklājot Ķekavas novadu no velobraucēja skatupunkta.”

“Ķekavas velobrauciena 80 km "Ķekavas avots" sporta distance ir iekļauta šāgada “Elkor‒Giant” Latvijas kausā šosejas riteņbraukšanā kā pirmās kategorijas sacensības, un sagaidāms, ka uz starta līnijas redzēsim Latvijas labāko komandu riteņbraucējus,” norāda Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena dalībniekiem atkarībā no vecuma un sportiskās sagatavotības ir iespēja piedalīties kādā no četrām disciplīnām. Rūdītākie riteņbraucēji varēs pārbaudīt savu meistarību velobrauciena visgarākajā – “Ķekavas avota sporta distancē”   80 km garumā, kas vīsies no Ķekavas caur Daugmali un Baldoni, atgriežoties starta vietā Ķekavā. Šīs distances dalībniekiem, lai pieveiktu garos kilometrus, būs jāveic divi šādi apļi un jāizbauda trases īpatnība ‒ gan asfalta, gan grants ceļa segums. Šajā distancē  ar naudas un atbalstītāju balvām tiks apbalvoti ātrākie seši braucēji un sešas braucējas. Pirmās vietas ieguvējs saņems 100 eiro lielu naudas balvu.

Taču vislielāko aktivitāti gaidām velobraucēju un aktīvās atpūtas cienītāju iemīļotajā Tautas distancē, kas ierasti pulcē plašu dalībnieku skaitu. Tāpēc ikviens  aktīva dzīvesveida piekritējs aicināts piedalīties velomaratona 45 km garajā "Putnu fabrikas Ķekava" tautas distancē “Stiprie stilbiņi”, līdzīgi kā sporta distancē mērojot ceļu no Ķekavas uz  Daugmali un Baldoni, finišējot Ķekavā. Ātrākie trīs dalībnieki sieviešu un vīriešu grupā saņems velobrauciena atbalstītāju sarūpētās dāvanas.

Savukārt aktīva brīvā laika pavadīšanas cienītājiem, jo īpaši sportiskajām ģimenēm tiks piedāvāta speciālā “Oshee ģimenes distance", kurā ikvienam – jaunam vai vecam –  būs iespēja izbaudīt kopīgu velopiedzīvojumu 7 km garumā pa Ķekavu. Ņemot vērā, ka šī distance nav definēta kā sacensības, tajā dalībnieki tiks apbalvoti īpašajās nominācijās, kā arī viņiem būs iespēja piedalīties loterijā.

Ķekavas novada sporta svētku velobraucienā ir padomāts arī par pašiem mazākajiem, kas jau iemanījušies stūrēt velosipēdu. Savas iemaņas un veiklību pedāļu mīšanā viņi varēs demonstrēt “Herkuless bērnu sacensībās”. Katram dalībniekam sagaidāms īpašs pārsteigums.

Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena vēstneši būs fitnesa trenere Paula Freimane, kā arī novadnieki ‒ basketbolists Nauris Miezis un florbolists Klāvs Jansons.

Fitnesa trenere, modele un veselīga dzīvesveida vēstnese Paula Freimane aicina piedalīties Ķekavas velobraucienā, jo, viņasprāt, “sports ne tikai liek izskatīties lieliski, bet arī justies lieliski”.

Arī Ķekavas novadnieks basketbolists Nauris Miezis, kurš 2017. gadā kļuvis par 3x3 basketbola Eiropas čempionu un šā turnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP), aicina piedalīties Ķekavas velobraucienā un “baudīt aktīvo atpūtu svaigā gaisā ar ģimeni un draugiem, jo kopā vienmēr ir jautrāk”.

Savukārt Klāvs Jansons ir 18 gadus jauns Ķekavas novada iedzīvotājs, kurš ikdienā pārstāv florbola klubu “Ķekava” un ir arī Latvijas vīriešu florbola izlases spēlētājs: "Ķekavas velomaratons ir lieliska iespēja pavadīt laiku pie dabas ar ģimenes locekļiem vai draugiem, mazliet pasportojot un izraujoties no ikdienas darbiem, atslābinot savu prātu un uzlabojot fizisko kondīciju.”

Ja esi izlēmis startēt kādā no Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena distancēm, ievēro, ka sacensībām noteikta dalības maksa un iepriekšējā pieteikšanās interneta vietnē www.sportlat.lv līdz 20. maija plkst. 24.00. Izdevīgākā dalības maksa ‒ piesakoties līdz 25. aprīlim. Savukārt pieteikšanās sacensības dienā būs par paaugstinātu maksu.

Cilvēkiem ar kustību traucējumiem, uzrādot invalīda apliecību, dalība sacensībās ir bez maksas. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi velobrauciens@kekava.lv vai zvanot pa tālruni 25478125.

Ar Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena nolikumu var iepazīties interneta vietnē http://sports.kekava.lv.

Paralēli riteņbraukšanas sacensībām visas sporta svētku dienas garumā bez maksas notiks dažādas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan mazajiem svētku apmeklētājiem, piemēram, Piebalgas kvasa pludmales volejbols, laivošana, vieglatlētikas daudzcīņa; bērniem – grandiozā putu ballīte, radošās darbnīcas un lielās spēles, pasākums bērniem “Stiprais cālis”.

Ķekavas novada sporta svētku velobrauciens notiks 25. maijā  plkst. 11‒16, reģistrācija ‒ no plkst. 9, bet apbalvošana ‒ plkst. 16 sporta laukumā “Fortius” pie Ķekavas sporta kluba (Ķekavā, “Bultās”).

Kopumā Ķekavas novada sporta svētki noritēs no 20. līdz 25.  maijam, un velobrauciens būs šo svētku kulminācija, kas noslēgsies  ar zaļumballi.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību vadītāja